Nu är det jul här i vårt hus …

Visst är det väl jul snart? Jag skulle städa lite inför advent och lokalisera julsakerna, kanske till och med ta fram julgranen … Sedan gick det inte bättre än att jag blev lite “carried away” och tog fram lite tomtar och snögubbar och grejer också. Det är säkert inte okej att pynta granen i november, men det struntar jag i. Det är mysigt med julsaker! Hoppas att inte Älskling blir alldeles tossig, men … han sade faktiskt “det e klart att min Piglet skall börja fira när hon vill” förut på Facebook ;) Det tar jag som att det var okej för mig att börja NU! Förresten har jag beställt mina första julklappar också! Det blev från Sweden Rock Shop, men mer än så säger jag inte nu! Råkade kanske köpa en liten sak till mig själv också … Dock inte den jättefina kappan som jag spanat in i deras katalog … Jag vågar helt enkelt inte köpkläder på postorder, speciellt inte när de är såpass dyra … Det är ju inte skoj om det inte passar! Men åh, vad den är fin! Igår spanade jag in ett jättefint halsband på KyssJohanna också, men det var lite väl dyrt för att önska sig :( Tror dock att det kommer att bli några julklappar även därifrån …

Älskling var för övrigt hur duktig som helst medan jag var på franskan igår. Han var på IKEA och köpte assietter, handlade saffran (säkert något mer, det vet jag inte), bakade lussebullar, städade badrummet och köket samt tvättade två maskiner. Efter det var han tämligen slut, kan tilläggas. Jag önskar att jag kunde vara så där effektiv, men det händer aldrig. Jag kan möjligen vara det i tanken ibland, men inte mer än så. Fast ge mig lite julpynt att greja med, så händer det i alla fall LITE mer än vanligt ;) Annie hängde upp våra ljusbollar i HUOP-rummet idag också, mysigt. Tror att det även kom fram ljus och stakar och stjärnor på kontoret där uppe, och jag vet att Lilja beställde gran. Mys! Dessutom har vi fått vår balkongdörr lagad av en trevlig (och inte alldeles ful ;) ) kille, som var här och skruvade tillbaka spanjoletten som har varit på reparation. Det är ju trevligt att kunna stänga balkongdörren igen om man öppnar den … tydligen finns den här typen av spanjoletter – ett ord som jag inte kände till förut, men som jag hört några gånger den här veckan – att köpa längre, utan de måste repareras, fick jag lära mig av fastighetsskötaren härom dagen. Det mesta i de här husen är ju från sextiotalet, så det klart … allt finns nog inte att få tag i längre.

Nåväl, nu måste jag traska ut i köket och se om jag kan trixa ihop något ätbart tills dess att Älskling kommer hem från jobbet. Hm, undrar om jag borde messa honom och förvarna om att det är jul hemma nu?! ;)

This entry was posted in Jul and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.