Knäck!

Tjoho! Idag har jag varit ett lite duktigare djur. Visserligen har jag inte fått jättemycket gjort, men jag känner mig åtminstone lite huslig. Jag har kokat knäck! Och jag tror faktiskt att det gick bra. Det är inte illa i så fall, för jag brukar inte lyckas med sådant. Och gör man inte det så blir man ju jätteirriterad, eftersom det tar en massa tid. En sak är i alla fall säker – det tar ALLTID mycket längre tid att koka knäck/kola än vad det står i receptet att det skall göra. Och de nämner aldrig hur kladdigt det blir i köket! Men nu står det i alla fall en massa knäck på kylning i kylskåpet och jag känner mig lite, lite huslig … Även om jag tror att det är lika bra att inse att jag inte är husmorsmaterial direkt … Glömde till exempel att hälla i ströbrödet i den första kannan jag hällde ut i formarna. Jaja! Kannan förresten … DET är det bästa tips jag fått någonsin när det gäller knäck (inte för att jag har fått så många, men …) är att använda en kanna till att få i smeten i de där pyttesmå formarna, istället för att stå och kleta med en liten sked som man alltid brukade göra när man var liten … Till och med min värdelösa Höganäsgräddkanna funkar ganska bra … och den är INTE mycket att hänga i gran!

Det snöade igen i morse … läskig, blöt snö … och det är fortsatt moddigt! Istapparna ute på balkongen droppar, så jag misstänker att det är plusgrader. Argh! Varför skall det töa nu då? Det var kanske kallt förut, men det var bättre än tögrader! Våra istappar är rätt fina dock :) Idag har jag för övrigt lagt en beställning hos CDon för första gången på väldigt länge … Jag som brukade köpa skivor jämt och ständigt har inte köpt några på vad som känns som jättelänge! Och nej, det beror INTE på att jag laddat ner istället! Idag har jag i alla fall beställt några skivor till mig själv … och så några julklappar! Julklappsshoppingen börjar se bra ut I alla fall så länge inget av mina paket försvinner hos posten

This entry was posted in Jul and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.