Helgrapport

Tiden flyger iväg och jag hinner visst inte alls blogga så mycket som jag vill. Det tar mer tid än vad man tror, det är det största problemet. I alla fall om man vill göra bloggen lite rolig med bilder och länkar och sådant … och så skall man ju känna sig inspirerad också. Det har trutit ganska mycket med inspirationen för min del på sistone, vad gäller det mesta. Har knappt pysslat, och har inte orkat ta tag i något annat heller. Några dagar har jag verkligen bara velat ligga i soffan hela kvällen, och det är faktiskt inte likt mig. Älskling frågade någon kväll om vi skulle spela spel eller så, och jag ville bara se på TV … DET hör inte till vanligheterna. Det brukar snarare vara Älskling som är pro tv-slötittande :) Det känns som att jag är konstant trött, och det är trist!

Vädret i helgen lämnade en del övrigt att önska, men det kom åtminstone ett lager snö och lade sig ovanpå den värsta isen, och det får vi tacka för. Torsdag och fredag var det ju rent livsfarligt att vistas ute. Trots grådaskighet, snö och elände kände vi att vi var tvungna att gå ut åtminstone en stund i lördags, även om det tog vääääldigt lång tid innan vi kom oss för att göra det, och kom på vad vi skulle göra. Det blev en sväng till Nääs slott, där vi tänkte oss att ta en fika. Men uppe vid själva Nääs kunde man inte parkera om man inte hade mynt och det såg inte särskilt gästvänligt ut heller (det kan tilläggas att det i princip var omöjligt att kolla på internet om det hände någonting där – vi hade t.ex. hoppats på julmarknad) så vi åkte tillbaka ner till det lilla huset som kallas Mellan-Nääs och tog en fika där. Det var ett jättemysigt litet café inne i vad som visst hade varit slottets destilleri en gång i tiden (berättade damen i kassan för en norrman som frågade), där de också sålde en del konsthantverk. Det var fina grejer, men lite väl dyra. Det är svårt att sätta pris på handgjorda saker, jag vet, men … vi handlade i alla fall inget. Däremot drack jag spännande mint- & lakritste och åt en god kaka som kallades kaffepuss (och en smörgås). Sedan for vi hemåt igen, handlade lite på Coop, spelade Ghost Stories (och förlorade mot spökena), bakade & åt pizza samt såg förmodligen något på TV som jag inte kommer ihåg nu.

Sovmorgon, tv-tittande och frukost med fyra tända ljus inledde vår söndag. Sedan ville Älskling se på ”Robinson” (som jag vägrar att titta på) så jag tänkte att jag skulle pyssla eller blogga eller något, men det slutade förstås med att jag i princip inte gjorde någonting. Skördade och sådde lite i Farmville … och läste en stund. Som sagt, jag är inte effektiv! Sedan spelade vi en omgång Ghost Stories till, men det gick inte bra den här gången heller … Spökena besegrade oss igen … Sedan for vi till Olskroken och Le Pain Français för att fika med Älsklings föräldrar. Jag åt en söt – i båda bemärkelserna – liten macaronkaka och drack lite mumsigt Paris-te. Det var faktiskt rätt mycket folk som hade valt att ta en söndagsfika på det fiket, men det var inte fullt eller så … lagom mycket folk :) Det är ju inte mysigt med ett tomt café … Därefter åkte vi till Allhelgonakyrkan och lyssnade på julkonsert. Det är mysigt med julmusik, och kören var duktig. Solisten och musikerna också :) Fast jag tyckte nog att de kunnat låta oss i publiken få sjunga med i de vanligaste sångerna istället för i sådana som man inte kunde ;) Och så kunde kanske föräldrarna till de två ungar som sprang fram och tillbaka i mittgången under halva konserten ha tagit med dem någon annanstans?! Jag förstår nog att det inte är så lätt att få barn att sitta still, men en julkonsert är kanske inte rätta stället att springa omkring på?!

Snö fortsätter det att komma, för övrigt. Det har snöat idag också … och vad jag förstått så snöar det en hel del i resten av Europa också, vilket ställer till det för flygtrafiken. Jag har en kollega som planerat att fira jul nere i Serbien … Hoppas att de kommer iväg! Det vore ju inte så enkelt att komma på nya julplaner NU!

This entry was posted in Livet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Helgrapport

 1. Åh tack så hemskt mycket för din fina kommentar! Blir alldeles rörd!! :)

  Förstår precis vad du menar med orken dock, ibland finns varken lusten eller orken där, då är det likabra att låta bloggen vara, annars blir det ändå inget bra.
  Den där macaronen var ju bara för söt! Och god kan jag tänka mig… :)

  Hoppas du får en alldeles underbart god och fröjdefull Julhelg också!!
  Kramar

  ps. Jo, det var visst så här att hon som gjort en tårta med fotsteg som min kund hade blivit inspirerad av hade använt en schablon till stegen, fick jag veta sent omsider. Det hittade jag tyvärr inte och alla stämplar i bra storlek fanns bara i antingen höger eller vänsterfot, haha. Men det blev en fin tårta ändå och kunden blev nöjd! :) Söt du är som kommer ihåg!