Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen

Idag kom vi äntligen iväg för att se den senaste Narniafilmen. Vi hade egentligen tänkt se den i helgen eller tidigare i veckan, men det var hopplöst att få biljetter om man inte ville sitta längst fram eller på var sitt ställe i salongen. Men till idag lyckades vi boka bra platser, och till bion som började kvart över tre. Ett perfekt sett att spendera en mulen vintereftermiddag, och använda biobiljetterna som jag fick i julklapp från jobbet! Jag måste säga att jag inte riktigt förstår grejen med filmer i 3D, men det fanns inte så mycket att välja på, så den versionen fick det bli. Dels tycker jag inte att effekterna är sådär fantastiskt coola, dels är det ju rätt jobbigt att behöva ha ett par extra glasögon utanpå dem jag redan har …

Men när filmen väl började – efter sju ton reklam – så tänkte jag inte mer på den saken, utan hade bara trevligt. Det var roligt att se när Lucy och Edmund återigen hamnade i Narnias förtrollade värld, och kusin Eustace var ett roligt nytillskott. Att det sedan kom en drake med i historien gjorde ju inte saken sämre – jag råkar vara väldigt förtjust i drakar, speciellt när de är snälla ;) Dessutom ser lejonet Aslan så fruktansvärt gosig ut att man inte kan låta bli att drömma om att få gosa med honom när han kommer i bild. På det hela taget tycker jag att animeringarna är väldigt snygga i de här filmerna … Ripipip är så välgjord att man knappt tänker på att han är en mus och inte alls en av de ‘vanliga’ karaktärerna :)

Jag har dessutom lyckats missa att läsa böckerna om Narnia som barn, så jag hade ingen aning om vad som skulle hända … Det är ju trevligt :) Fast jag måste erkänna att jag grät på slutet … Vet inte vad det är med mig nuförtiden. Jag brukade väldigt sällan gråta till filmer eller TV, numer tycker jag att jag gör det jämt och ständigt … Masken måste ha smittat av sig till slut ;)

I övrigt idag har vi sett på “Fåret Shaun“, tränat lite Wii Fit Plus (mest jag, men Älskling gjorde lite hinderbana och grejer, annars skrev han lite mer på sin skoluppgift), handlat lite inför nyår, ätit på Burger King, handlat skor (jag) och tröjor (Älskling) och medan jag sitter här och skriver pysslar Älskling i köket och förbereder efterrätt för imorgon … sedan blir det mys framför TVn skulle jag tro :) Jag vill inte riktigt tänka på att det här var sista semesterdagen för den här gången, men men … det kommer ju nya :) En parisresa kanske …

This entry was posted in Filmer and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.