Konferenshelg

Tiden går för fort! Det är måndag igen … Den här helgen försvann snabbare än vad helger brukar till och med, eftersom jag var borta på en liten minikonferens med flickorna från kontoret fredag till lördag, och Älskling jobbade på söndagen. Inte så mycket helgkänsla där, om man säger så! För övrigt tycker jag nog att hela januari månad gick väldigt fort. Imorgon är det redan februari! Hur gick det egentligen till? Men å andra sidan betyder det att nu är det bara tjugoåtta dagar kvar tills vi får vår lägenhet …

Jag har packat ner lite mer saker, men inte så fasligt mycket egentligen. Man vill inte bo bland bara en massa flyttkartonger i en hel månad! Igår packade jag ner alla CD-skivor och hyllplanen från CD-hyllorna, samt lite filmer och böcker. Så det är på g i alla fall. Jag vill inte tänka på hur många kartonger det kommer att bli, eller hur tungt det kommer att bli att bära omkring på dem. Men men … så är det ju när man flyttar. Inte mycket att göra åt det!

Konferensandet avklarade vi på Hällsnäs Konferens och Affärsklubb, som är ett trevligt ställe … Det ligger ju så vackert vid sjön! Nu var det förstås isigt och snöigt även där, och vi var inte precis ute så mycket, men ändå. Det är t.ex. väldigt fin utsikt från matsalen. Där dukade de för övrigt för bröllop när vi åkte hem på lördagen. Jag skulle tro att det blev en vacker bröllopsmiddag med utsikt över den istäckta sjön! Vi ägnade oss dock åt kommunikation, med Kent från ZicZac, och åt matlagning med kocken Mattias. Det var en riktigt trevlig tillställning, trots att de flesta utav oss hade haft så där lagom med panik över det faktum att Kent skulle videofilma oss under övningarna, till exempel. Men det gick bra, vi fick inte panik och vi överlevde att titta på filmerna också. Jag tror i och för sig att det underlättade en del att vi inte blev filmade var för sig, utan bara som grupp. Då känner man sig mindre utlämnad. Det är svårt att sätta fingret på vad vi lärde oss och inte lärde oss, och om och när vi kommer att ha nytta av det i jobbet … men det var intressant. Speciellt intressant tyckte jag det var att se hur fort man kom djupt ner under övningen i att ställa öppna frågor. L, K och jag tyckte nog nästan att det var lite läskigt, för även om vi började med rätt triviala problemställningar blev det mycket snabbt lite mer personligt än vad som kändes bekvämt när vi använde oss av öppna frågor för att tackla dem. Vi är, trots allt, arbetskamrater och inte varandras terapeuter ;)

Till middag lagade vi följande meny:
* Skummig havskräftsoppa med marinerad havskräftstjärt
* Hjortrygg med smak av timjan, serverad med blomkålscreme, lingonchutney samt bakade rotfrukter och enbärssky
* Äppeltartin med creme pâtissêrie samt citron och kardemummafras
Mycket gott alltsammans, kan jag intyga! Och på det hela taget kändes det som vi inte gjorde mycket annat än åt, för det var fika och mat varvat om vartannat mest hela tiden ;)

Igår var systeryster här en sväng och underhöll mig medan Älskling jobbade, och sedan stannade hon över middag och fram tills dess att “Bones” var slut på TV. Det var trevligt. Min syster är go :) Vi tog en promenad, handlade, läste Pandurokatalogen, tittade på handboll, lagade mat, lekte med Wiin … ungefär så.

Förmodligen fanns det fler saker jag skulle skriva om, men jag kommer inte på mer just nu … Skall se om jag kanske kan pyssla lite också, innan jag kollapsar i soffan med Älskling. Skörda jordgubbar på Farmville måste jag göra sedan också  ;) Jepp … jag kan inte hjälpa det! Jag är hopplöst farmvilleberoende. Det var jättejobbigt igår när vårt nya mobila bredband inte alls ville fungera och jag inte kom in och kunde skörda … Som tur är gick det att koppla in det gamla hederliga ComHembredbandet igen, så jag fick skördat mina gojibär till slut. Haha! Tossig? Jag? mmm … Okej då :D

This entry was posted in Livet and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Konferenshelg

  1. Lisa says:

    Inte minsta tossig tycker jag!
    låter som att ni hade det rätt bra på den där minikonferensen – alltid trevligt med sånt tycker jag. Att få träffa kollegor i andra miljöer.

    • Piglet says:

      Haha, det är ju tur att det är någon som inte tycker att jag är tokig. Å andra sidan har ju FV mer än 29 miljoner fans på Facebook så … vi är inte ensamma ;)