Ensam fredag

Det är konstigt väder i Göteborg! Imorse var det jättefint väder, det kändes som att det var vår i luften, och man liksom gick med lätta steg, fastän det var halt som skam efter nattens regn/snö/kyla. De som hade bilar var mindre lyckliga, eftersom det tydligen var jättesvårt att få rutorna rena. Hur som helst, sedan mulnade det på, och vid lunchtid kom världens snöfall. Stora flingor singlade ner först och sedan ökade snöfallet i intensitet och det fullkomligt vräkte ner ett tag, innan det plötsligt slutade igen. Sedan kom det ett massivt snöfall till … Galet! Jag vill inte ha mer snö! Jag vill ha vår!

Det är skönt att det är fredag, men det är tråkigt att Älskling inte är hemma. Han jobbar hela helgen, och det känns lite tungt. Det hade varit gött att få ha en myshelg tillsammans efter förra helgens vedermödor … men vad kan man göra? Som vanligt tycker jag att det är jättetråkigt att vara ensam hemma och gör inte alls någon av alla de där saker jag brukar tänka att jag skall göra när han inte är hemma. Som att pyssla. Å andra sidan så är det mesta utav pysseltillbehören fortfarande i kartonger, så för att pyssla måste jag packa upp, och … ja, ni förstår säkert. Jag har lassat upp ett helt lass med ordböcker och liknande. Jag känner absolut att jag behöver mer hyllplats, och undrar om jag kan övertyga Älskling om att sätta upp en vägghylla till mig?! Det skulle vara skönt att ha de mest använda språkböckerna, typ de franska och de engelska och kanske de italienska, vid skrivbordet snarare än i bokhyllan, men vi får väl se …

Förmodligen borde jag äta något … Det är också en sak som jag är väldigt dålig på när jag är ensam. Det är tråkigt att äta ensam och ännu tråkigare att laga mat bara till sig själv! Jag tänker fuska, och äta smörgås, så att jag åtminstone får i mig något. Imorgon får jag besök, så då skall det nog gå bättre. Det blir schlagerparty med Masken, JoJo, Mu, Agnes och Peter. Tjohoo! Masken har lovat att hjälpa mig att greja lite innan också. Masken är bäst! Funderar på om jag kanske skall titta på en film medan jag äter, och försöka mysa lite i soffan själv … så gott det nu går. En fransk film kanske? Vi får se :)

Jag har gått med i en utmaning på Facebook, 50 Day Song Challenge, som går ut på att man skall posta en låt varje dag efter utvalda kategorier. Jag började igår på fejjan, och tänkte att jag kanske kunde ha med låtarna i mina inlägg på bloggen också. Nu postar jag ju inte precis i bloggen varje dag, men jag tänkte att jag kan följa listan och lägga in en låt per inlägg istället för per dag. Första låten skulle vara en sång från det första albumet man köpte. Jag är nu inte helt hundra på att ”Joyride” med Roxette var det första album jag köpte, men det känns som att det kan vara så. Jag var verkligen tokig i Roxette på den tiden, och jag hade till att börja med deras ”Look Sharp!” på kassettband, som jag fått av pappas kompis … Ni skulle bara veta hur mycket jag spelade Roxettes skivor – på den tiden var de tre – om och om och om igen! Då skulle jag med lätthet förmodligen kunnat skriva ner texterna till alla låtarna, så mycket hade jag lyssnat på dem … och hela rummet var tapetserat med Roxettebilder ett tag :) Så låt oss säga att ”Joyride” var den första skiva jag köpte, på LP då naturligtvis, även om jag inte vet det säkert. Min första CD har jag däremot full koll på, det var Curtis Stigers’ första skiva! Jag valde i alla fall att posta ”Spending my time” eftersom den var min absoluta favorit på skivan. Jag har ju alltid varit svag för sorgsna sånger … och Marie är så fin!

This entry was posted in Livet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Ensam fredag

 1. Miss Mel says:

  Hey! It’s the bookcase I want to buy! It really does hold a lot of books!
  (But gosh! The work it must have required to fill it, eh?)

  • Piglet says:

   Yes it does. You could keep them in two rows too, if you want, as it’s so deep.
   Filling it does take work … but let me warn you … putting it together is no fairy tale either!!! It’s better than it’s cousin with room for TV, but still …
   Books rule, right? :)

   • Miss Mel says:

    It does seem a bit complex to put together, but there are books all over the place here, they really need a new home. So I guess it’s worth the effort?

    • Piglet says:

     Well, as long as you have at least one friend to do it with :) Someone with a lot of patience, preferably. Or you could invite Sofus :) Then I recommend at least one other, strong, friend for raising the shelf once it’s done … it weighs 60 kilos or something. Sofus and I could not move it, I tell you! But yes, it does swollow a lot of books, esp since you can put them in two rows if you want to :D

     • Miss Mel says:

      Would Sofus fly over here only to help me put up furniture? ;-)
      Actually, I’ve had a look at the size of my living room, and I think I’m going to go with the smaller one (4 x 4 squares).

     • Piglet says:

      Somehow I think she’d rather not. She’s not particularly fond of that shelf :D
      The smaller one is probably a bit less tricky to put together, not to mention lighter :D