Välkommen LillaBilen II

Den här veckan har Piglet plötsligt blivit med bil! Eller i alla fall med en halv bil. Det känns lite konstigt! Jag är ju inte precis någon bilmänniska … Jag gillar inte att köra bil, och jag kan ingenting om bilar. Jag kan titta på “Top Gear” men det är bara för att de är så roliga, inte för att programmet handlar om bilar ;) Men det ÄR praktiskt att ha en bil, och det är trevligt att ha en bil där man kan ta med sig någon i baksätet utan att behöva oroa sig för den personens säkerhet … vilket man fick göra med LillaBilen, alltså Älsklings Peugeot 206 CC … Så nu har vi skaffat en gemensam bil! Vuxenpoäng, va? Jag skulle ljuga om jag påstod att jag hade jättemycket med själva affären att göra, men men … det är bättre att lämna sånt till folk som vet något, eller hur? ;) I synnerhet som mitt input i frågan mest var “jag skulle vilja ha en röd bil” :) Nej då, jag hade nog en del åsikter om prisklass också, till exempel … Hur som helst så fick jag ju igenom mitt “enda krav” – bilen ÄR röd :) Och när vi åkte utflykt till Gunnebo igår – med Masken i baksätet – var det faktiskt jag som körde. Jag måste verkligen börja köra mer … jag blir alldeles stressad och genomsvettig när jag kör bil … Det är läskigt, ju! Men övning ger färdighet, sägs det ju, så jag får väl ta tjuren vid hornen … Hm, jag kanske skall tillägga att även nya (för oss alltså, inte fabriksnya) bilen är en Peugeot 206, dock utan nedfällbart tak ;)

Igår gick tiden läskigt snabbt hela dagen. Vi gick inte upp så sent, men ändå blev klockan elva innan vi tog oss för någonting annat än att äta frukost och se på “Så skall det låta” … sedan var Älskling ute och pysslade med bilen, medan jag försökte städa lite i garderoben och arbetsrummet … min vana trogen kunde jag inte välja vilket jag skulle fokusera på, så jag hattade hit och dit och gjorde inte hälften så mycket nytta som en vettig person hade gjort … Älskling kom in strax efter ett, och så skulle vi ge oss iväg på lite utflykt … men kom inte iväg förrän strax före tre. Jag förstår verkligen inte vart tiden tog vägen där emellan! På Gunnebo tog vi en fika och en liten promenad. Vädret var inte direkt optimalt för utflykt, utan dimmigt och lite regnigt, men det är alltid mysigt vid Gunnebo. (Även fast vi sagt att vi skulle bojkotta stället för att vår kompis inte får behålla sitt jobb hos dem, så misstänker jag att vi inte kommer att hålla oss till det …) Sedan handlade vi lite, och åkte hem och drack en drink, samt åt lite mat framför TVn. Åter igen hade tiden gått väldigt fort, och vi åt lagom till “Körslaget” på TV …

Idag är det också grått väder ute, och det blir inte riktigt ljust inne. Vi måste absolut skaffa en lampa till taket i pysselrummet/kontoret. Vi hade tänkt sätta hit den lampan som hängde i matrummet i Backa, men den glömde vi visst kvar i taket där … Man blir SÅ seg i huvudet när det inte blir riktigt ljust inne, inte sant? Nu dricker jag lite KaffeGnu (som jag kallar det när jag blandar en halv mugg kaffe med ca fem teskedar oboy-pulver, lite vispgrädde och mjölk) och hoppas att jag skall piggna till, så att jag kan få något gjort. Skulle behöva städa lite … och så vill jag hitta inspiration till att pyssla! Älskling jobbar idag, och är hemma vid fem, så jag tycker att jag borde hinna med att göra något tills dess, inte sant? Håll tummarna!!

I 50 day music challenge har turen kommit till “your favourite new release”, och eftersom jag inte har superkoll på ny musik, så fick det bli en låt från Melodifestivalen … Jag är väldigt svag för Brolle (han är så jäkla snygg, även om han var snyggare förr, när han inte var så medveten om det) och så sjunger han ju jättebra också! Mer Brolle åt folket, säger jag, och var mycket nöjd med att han var med i “Så skall det låta” den här veckan ;)

This entry was posted in Livet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Välkommen LillaBilen II

 1. Gavin Sheedy says:

  Caaaaaaaaake!!

  Jag vet inte. En bil skulle bli bra att har när man storhandlar, eller om man ska resa bort. Men kollektiv trafik är så bra i Göteborg, och bilar tar så mycket plats, både i miljön och ekonomi. Uppföljering krävs! Min live med en halv bil, av Anna.

 2. Piglet says:

  Ja Gavin, de har kakor på Gunnebo. Du får åka dit ;) Det går att ta bussen … fast det kostar nog mer än två kuponger :)

  Kollektivtrafik går bra, men inte jämt. Det är t.ex. lite krångligt (och dyrt) om man skall hälsa på A’s syster och hans föräldrar som bor utanför stan. Eller om man vill åka på tältsemester ;) Eller om man skaffar sommarstuga, som vi drömmer om :D Det kommer förhoppningsvis uppföljning …

 3. Miss Mel says:

  That’s your new car, I suppose? :-) Cute.

  • Piglet says:

   Indeed. I did not post someone else’s car ;) And yes, I’d say that it’s rather cute … not to mention French *lol* Are there any Canadian car brands? *curious*