I väntan på fredagsmys

Älskling är på After Work med sina jobbarkompisar, och jag sitter här och väntar på fredagsmys ;) Det är så pass ljust ute att det känns som att klockan inte alls är mycket, men kvällen börjar så sakteliga krypa på … Jag sitter vid mitt stökiga skrivbord och undrar vad som varje dag händer med mina ambitioner att städa lite när jag kommer hem …

Svaret är väl att precis allt annat är roligare än att städa. Som att pyssla, farmvilla, prata med folk på Facebook, läsa bloggar … eller vad det nu än månne vara!

LITE medvind hade jag i alla fall idag när jag cyklade hem, iklädd min nya tjusiga cykelhjälm, som jag hittade på stan igår. Kan det bli mer jag än en knallrosa hjälm med en rolig apa på? ;) Det har varit extremt blåsigt hela den här veckan, men jag tror att igår var värst … oj, oj, oj vad det blåste! Tur att jag inte var ute och cyklade då. Det var för övrigt väldigt soligt och fint när jag cyklade hem idag, och jag kunde till och med cykla utan jacka! Mer vår åt folket, säger jag!

Eftersom Älskling jobbade i söndags hade han tagit ledigt igår, så jag kollade om jag kunde ta ledigt också … och det gick bra! Det blev en riktigt mysig dag som började med långfrukost, mys i soffan och “NCIS” i DVD-spelaren. Sedan for vi till Biltema och inhandlade en cykel åt Älskling, som vi faktiskt lyckades transportera hem i vår lilla, lilla bil. Det betydde dock att jag var tvungen att köra hem, vilket gjorde mig så där lagom stressad. Dels för att jag fick ha sätet så långt fram för att få plats med cykeln att jag slog knäna i instrumentbrädan varje gång jag skulle byta pedal, dels för att vi körde över bron och genom stan och jag avskyr att köra bil i stan … men vi överlevde ju ;) Sedan tog vi spårvagnen bort till Järntorget och så åt vi lunch på Ragazzi, inne i Saluhallen Briggen. Det var både mysigt och gott. Vi passade även på att handla lite ost till fredagsmyset i ostbutiken där inne. Det är trevligt med saluhallar! Vi promenerade genom Haga, tittade efter en väggklocka på Magasin11 (den som vi ville ha fanns tyvärr inte inne, men den trevliga flickan i kassan lovade att de skulle ringa så snart den kom in), köpte ett diskställ på Åhléns, fikade på DaMatteo (där de hade macaroner som var mycket mer lagom i storlek än Franskas, och jättegod chokladlatte), samt tittade  några klädaffärer … Trots att jag hade ont i fötterna när jag kom hem så var det en väldigt mysig och bra dag på alla sätt!

Imorgon är det min födelsedag, och Älskling har planerat någon överraskning, som han har pratat om i flera månader. Skall bli intressant att se vad det är ;)

This entry was posted in Livet and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to I väntan på fredagsmys

 1. Tack raring, och detsamma till dig då! :) En mycket bra dag att fylla år på eller hur!? :) Haha, ja någon gång i livet blir nog inte födelsedagen precis som man tänkt sig… Ajjemen, du gissade rätt! :)
  Grattis igen, hoppas du får en toppendag!!
  kram

 2. Åsna says:

  Rosa hjälm med apa, bah, jag tycker att du ska ha en silvrig med en sköldpadda! ;)

  • Piglet says:

   Hihi, du har så rätt … fast jag tror inte att den hjälmen hade varit så säker om jag hade ramlat av cykeln :D