Sköna maj välkommen

Tiden går för fort, och bloggandet går det visst alldeles åt skogen med … Det har plötsligt blivit maj, men trots att våren är i full gång är det då rakt inte varmt idag. Imorse, när jag cyklade hemifrån, var det 0,4 grader. Det är inte mycket att hänga i gran! Det gäller verkligen att komma ihåg att titta på termometern innan man går hemifrån, för temperaturen skiljer sig onekligen mycket mellan olika dagar … Det är roligt att titta på folk ute på stan, för de har på sig allt från täckjackor till shorts och t-shirt.

Helgen gick verkligen för fort! Det känns som att den bara försvann! BA kom ner och hälsade på, och vi roade oss med bio på fredagen. Vi såg ”Thor”, som kanske inte kan kategoriseras som en bra film, men som ändock var ganska underhållande. Det var dock väldigt högt ljud på biografen, så emellanåt ville man hålla för öronen. Nåväl, då slapp man åtminstone höra allt otäckt knaprande och prasslande som annars gör mig tokig varje gång jag går på bio. De där otäcka baconchipsen borde förbjudas på biograf ;) Dessutom undrar jag över de gigantiska popcornportionerna … Masken och jag delade på en mellanpopcorn och vi hade minst en tredjedel kvar när vi hade ätit vad vi orkade äta, och lite därtill … Hur lyckas folk få i sig de stora portionerna?

Det blev en tämligen sen kväll på fredagen och vi kom i säng först vid ett-tiden … Sedan sov jag dock bättre än vad jag kan komma ihåg att jag har gjort på evigheter. Sov djupt och utan att vakna en enda gång före klockan nio. Åtta timmar ostörd sömn, vilken lycka! Kände mig faktiskt pigg när jag vaknade på lördagen, och DET är en konstig känsla för mig! Sedan är ju pojkarna lite segstartade, så innan vi väl kom hemifrån hade jag nog hunnit bli dåsig i alla fall … Nog för att jag gillar att ta det lugnt och äta mysfrukost på helgen, men det är ju skönt om man kommer iväg på något skoj någon gång :P Det kan nog tänkas att jag hann bli lite irriterad, det måste jag erkänna, men sedan kom vi i alla fall iväg på utflykt! Vi tog en sväng ut till Marstrand, där solen strålade. Vi promenerade halva slingan runt ön ungefär, och sedan fikade vi på Bergs konditori. Det är så fantastiskt fint när fint när solen glittrar i vattnet!

På väg hem sedan passade vi på att kika in på nyöppnade XXL i Bäckebol, där lilla Piglet på något underligt sätt lyckades inhandla två par skor och ett par stövlar. Jag hade säkert kunnat fynda kläder också, men det blev bara att jag tittade på skor. Jag har en känsla av att BA tyckte att Älskling och jag var tillräckligt sega som det var … speciellt som vi började bli hungriga vid det laget, då vi inte ätit något sedan frukost annat än varsin bulle … Vi handlade på Coop och åkte sedan hem och grillade. Tyvärr hann det blir lite för kyligt för att vara riktigt skönt, men det är ändå mysigt att grilla … och gott, framför allt!

På söndagen kom vi så småningom iväg på utflykt till Gunnebo. Lite panik fick vi dock när vi kom fram dit och upptäckte att ena bakdäcket på bilen såg misstänkt platt ut. Efter promenad och fika, den senare inomhus eftersom det faktiskt var lite kyligt ute, trots solsken, så körde Älskling till närmaste mack och fyllde på luft, och sedan verkade det gå bra. När vi tittade igår kväll så såg det fortfarande ut att vara luft i däcket, så vi håller tummarna för att det bara var något tillfälligt knas … Senare blev det lite korv med bröd och lite “NCIS” och lite så där … och när alla gäster – Masken, BA och Calle – hade gått hem så mös Älskling och jag till ”Bones” med lite te och smörgås …

Sådan såg vår helg ut, och nu är det alltså måndag igen. Tiden går! Jag längtar efter semester ;) Och när jag cyklade hem såg jag en läskig bilolycka :( Eller, rättare sagt, jag sågju inte bilolyckan i sig, utan snarare en bil som låg på taket och ambulans och grejer. Sånt är läskigt. Jag kan inte låta bli att tänka att det skulle kunna varit någon som jag kände :S

Målarna har för övrigt gjort klart hemma nu! De har tapetserat om i sovrummet, och målat i köket. Nu har vi en fin röd fondvägg :) Mysigt blev det … och skönt att kunna ställa tillbaka alla saker på sina platser efter några dagars totalt kaos. Speciellt i köket var det jobbigt att ha allting på fel ställe, och att inte kunna komma in i frysen eller skafferiet och liknande, eftersom vi måste flytta frysen och soffan så att de stod i vägen … Men nu är det fint :)

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.