Nationaldag 2011

Enligt väderrapporterna skulle det bli dåligt väder idag. Så sent som igår kväll var jag inne på yr.no och då stod det att det skulle börja regna efter klockan tolv … men det har då rakt inte regnat idag! Knappt ett moln på himmelen … Det har istället varit jättevarmt! Jag tycker förstås om när solen skiner, men jag är ingen älskare av värme, och idag gick termometern upp emot trettio grader … Då blir jag mest bara trött! Men vi tog i alla fall en tur till Nääs där det blev en liten promenad, samt lite fika på Mellannääs, som är mycket trevligare än fiket på själva Nääs. Jag testade en dryck som hette Smultronpuss … mest för att namnet var så sött :) Det var någon slags spritzer, och i den här värmen tyckte jag allt att den gjorde mig lite snurrig, trots att den bara var två procent. Det går absolut inte att säga annat än att det är väldigt vackert ute i naturen just nu!!

Sedan var vi en vända på Allum för att svalka oss lite … Vi handlade lite kläder – inget direkt spännande – och köpte med oss sallad hem från Paprika. Sallad är gott när det är varmt, och vi hade ingen jättestor längtan att stå i köket. Lite “NCIS” har det blivit, och innan kvällen är slut skall vi nog hinna med både “Game of thrones” och “CSI” skulle jag tro … men just nu sitter jag framför datorn och lyssnar på schlagerlåtar.

Pysselträffen i lördags blev förstås trevlig. Vi var fem tjejer som satt och pysslade runt bordet … Nina dekorerade almanacka, JoJo broderade och skrev anteckningar, Masken virkade en amigurumi och Lisa och jag papperspysslade. Vill man se resultatet kan man ju kika i pysselbloggen :) Det blev bara ett kort, ett bokmärke och en test att göra en liten fågelholk efter en beskrivning som blev klart … men jag stämplade upp lite grejer, och färglade lite och sådär också … Vi köpte pizza till middag, som vi åt ute på gården, och åt senare en mumsig kladdkaka med chokladkolatopping som Lisa hade bakat … och bubblade en massa förstås :) Mycket trevligt, måste jag säga!!

På söndag förmiddag snörade Masken och jag på oss promenadskorna, startade runkeeper och gav oss ut på promenad. Vi gick vändan runt Härlanda tjärn, och med promenaden hemifrån och dit och sedan hem blev det åtta kilometer. Det var roligt att bli briefad med jämna mellanrum om hur fort man gick … och kul att kunna kolla rundan på nätet sedan, och kunna posta det på facebook … Sedan får Älskling tycka att det är fånigt att folk postar sin motion på fejjan hur mycket han vill ;) Sedan gick vi och handlade lite grillgrejer så att vi kunde grilla när Älskling kom hem. Grillat är gott!! Lite fika och lite “Bones” blev det innan Masken gick hem … och efter det såg Älskling och jag på “Harry Potter & the deathly hallows part 1” innan vi tog en kvällspromenad och gick och lade oss …

Att det var nationaldag idag har vi för övrigt inte brytt oss det minsta om, mer än att vi varit lediga ;)

This entry was posted in Livet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.