Första semesterdagen

Nu har vi alltså haft vår första egentliga semesterdag! Semestervädret har inte riktigt infunnit sig, men det klarnade i alla fall upp tillräckligt för att en tur till stan skulle kännas okej :) Det är farligt att vara hemma på semestern, det har en tendens att resultera i att man shoppar. Vi fick dock köpt några saker som vi faktiskt var ute efter, som en rödrutig duk till köksbordet. OCH jag fick beställt nya glasögon, även om den upplevelsen inte alls var särskilt trevlig. Det är inte lätt att hitta glasögon som man vill ha, och när jag väl hade hittat ett par som både jag, Älskling och fröken i glasögonaffären tyckte passade, ja, då visade det sig att de inte fungerade för folk med så förbannat dåliga ögon som jag har. De var helt enkelt för stora, och det funkar inte med så starka glas som jag behöver, för då blir de tjockare än flaskbottnar. Kan säga att det inte var det minsta skoj! Bara att försöka hitta ett alternativ bland de bågar som faktiskt funkade till min syn. Det är INTE skoj att inte få välja det man vill ha, utan vara tvungen att välja mellan det som möjligen kan fungera … Erkänner att jag bröt ihop och grät en skvätt i Älsklings famn när persen väl var över :S Älskling försäkrade att de bågar det blev till slut VAR snygga, och inte alls kändes som något nödalternativ … vi får väl se … Hoppas att det känns bra när jag får ut dem. Jag kan ju aldrig riktigt se hur jag ser ut när jag provar, eftersom mina ögon är så kassa … -11,75 är vänsterögat, plus att det är brytningsfel på det också.  Det högra ögat är något bättre, men inte mycket … Jaja. Som sagt, hoppas att jag blir nöjd sedan … det kändes bara så surt idag :S Glasögonen har man ju på sig hela tiden, så man vill inte ha någon halvmesyr …

På väg hem från stan stannade vi vid Cyrano i Olskroken och åt mumsig pizza. De har SÅ goda pizzor där … franska pizzor, på jättetunn botten. Min favorit heter Lyon och är med vinmarinerad oxfilé, champinjoner och lite annat. Den är staaark, men så god! Ikväll har vi sedan haft mor och far över på fika … Ätit rabarberpaj, druckit kaffe och pratat en massa. Men nu är det dags för lite mys framför TVn :)

I köket har vi för övrigt hängt upp de här söta krokarna, som vi hittade på Bolagret … den tredje kroken lossnade på vägen hem, vilket kändes lite snopet, men vi kom fram till att det passade ganska bra med två krokar ;)

image

This entry was posted in Livet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Första semesterdagen

  1. Miss Mel says:

    You’re on holidays? Happy holidays! :-)