Regn, spel och Hintersteinersee

Så var det dags för mer regn … Det regnade hela natten och en bra bit in på dagen. Vi var nog uppe hyffsat tidigt, men det ösregnade verkligen ute, så det kändes inte lockande att ge sig iväg någonstans … Älskling hade kollat väderrapporterna och det verkade inte som att det skulle bli bättre någonstans inom rimligt avstånd från Söll heller, men kanske skulle det bli bättre här framåt eftermiddagen … Så vi spelade spel och väntade ut regnet, Catan das Würfelspiel och Spank the monkey fick det bli, eftersom det var de spel vi hade med oss …

Brinnande pannkakor

Framåt lunchtid drog vi på oss våra regnkläder och gick in i byn – fast då slutade det i princip att regna – och så gick vi till Postwirt och åt lunch. Gulaschsoppa blev det för min del, och så åt JAG lite grand av Älsklings efterrätt också, någon slags flamberade pannkakor som smakade rätt mycket av sprit … Spännande med lite eld på bordet ;) Hanna blev lycklig, för hon fick äntligen äta Sachertårta.

När vi ätit klart och varit hemma och bytt strumpor, eller vad det nu var, tog vi bilen till Sheffau och sedan uppför berget på en smal och slingrig väg som ledde till Hinterstein, och till Hintersteinersee, som vi sedermera promenerade runt. Det var en lite mer “vanlig promenad” än det vi annars ägnat oss åt i veckan:) Nu var vi ju inte då hemskt varma idag (även om det inte var lätt att veta vad man skulle ha på sig när solen började titta fram igen och det blev konstigt, klibbigt varmt,

Hintersteinersee

fast vindarna ännu var ganska svala) men om vi velat bada hade vi minsann fått betala för det, och det fick endast göras på angiven plats. Sådant känns ju lite konstigt för oss svenskar … Vi nöjde oss dock med att knata runt och njuta av den fina naturen. Det kändes som en ganska lagom promenad för oss idag … Tror inte vi hade orkat med mer vandring på stigar med jättelutning …

Vi for sedan tillbaka till Söll, där vi bestämde oss för att äta hemma idag – Älskling och Masken for en sväng till affären och handlade och sedan kokades det ihop pasta med tomat- och paprikasås och korv – och sedan spelade vi ner spel, under  per glada skratt och tjuriga miner …

Det regnar inte nu och vi hoppas kunna åka till Salzburg utan att bli genomblöta imorgon … Sent har det hunnit bli också, så: Guten Nacht!

This entry was posted in Resor and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.