Salzburg & sista kvällen i Söll


Haflingerhästar i Salzburg

Det är livat på stan i Söll ikväll … i alla fall någonstans. Ikväll är det dock inte ompa-bompa vi hör, utan något brölande rockband eller så. Det är svårt att avgöra var oväsendet kommer ifrån, men hörs gör det … förmodligen över hela byn. Vi får väl hoppas att de inte håller på hela natten …

Idag styrde vi kosan mot Salzburg, och det var faktiskt hyffsat väder en rätt bra stund in på dagen. På vägen ville Hanna att vi skulle kolla om vi kunde se några Haflinger-hästar, som hon hade läst att det skulle finnas på en gård i Ebbs. Vi hittade gården, men alla hästar verkade befinna sög någon annanstans än i de hagar som vi kunde se … En och annan häst fick vi visserligen se i Salzburg, där de drog runt turister på stan, men det är ju inte samma sak …

Att köra in i en storstad är aldrig skoj, men vi lyckades hitta,en parkering och promenerade sedan mot Gamla Stan … Där vill jag lova att det var mycket folk! Förmodligen till nittiofem procent turister … Gatorna där är ju rätt smala också, så det var trångt så det räckte och blev över … Tyckte jag i alla fall, som inte är så förtjust i folksamlingar … Vi blev ganska snart hungriga, och det blev lunch på Saran Essbar … Maten var helt okej, men inte så fantastisk som de försökte ge sken av på utsidan genom att ha sätt upp en massa kommentarer från kunder som skulle ha skrivit i deras gästbok saker som att wienerschnitzeln där skulle vara Österrikes bästa. Det tyckte i alla fall inte Masken och jag …

Schack är grejen!

Vad mer hittade vi på? Vi var i en julpyntsbutik, knallade gata upp och gata ner, promenerade upp till borgen – dock utan att gå in i den – och ner igen … Då började det att blåsa och dra ihop sig till regnväder, så vi gick till Café Mozart och fikade … Jag drack mumsig Kaffee Baileys och delade en Mozart-tårtbit med Masken … Eftersom det regnade rätt bra började vi sedan att dra oss tillbaka mot bilen, med stopp i bland annat Fossil-butiken, där jag köpte en klocka (har varit sugen på en fossilklocka sedan Älskling och jag var i Wien och han köpte en riktigt snygg en) och Älskling köpte en liten plånbok. De har ju så mycket snygga grejer!

Utsikt över Salzburg

När vi tutade tillbaka till Söll hamnade vi såklart i stau (kö) på tyska motorvägen … dock inte så farligt. Försts gången var det två filer som blev en, och andra gången var det titt-kö förbi en olycksplats. Åt andra hållet skulle jag dock tro att det kunde röra sig om några timmars kö vid olyckan. Det var bara räddningsfordon kvar när vi åkte förbi, men man såg skum efter släckningsarbete och grejer så de hade nog hållit på där ett tag och stod ju fortfarande i vägen … Hoppas att det gått bra för alla inblandade! För övrigt stannade vi och hamnade lite på en tysk bensinstation, och kvinnan som stod i kassan bara skakade på huvudet när jag frågade henne “sprechen Sie Englisch?” Här i Österrike försöker de i alla fall, men tyskarna är verkligen hopplösa … Man kan ju tycka att det kan vara bra att kunna några ord engelska i alla fall när man jobbar vid en autobahn …

Väl tillbaka i Söll handlade vi lite, och gjorde mat hemma igen … Och så har det blivit lite spelande … Och lite packande. Imorgon måste vi ju fara hemåt igen … Återstår bara att se om vi får sova något …

This entry was posted in Resor and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.