München och hemresa

Det är trevligt att åka på semester och att se nya saker, men det är alltid skönt att komma hem också. Även om jag gärna hade stannat en vecka till nere o Österrike så känns det skönt att vara på hemmaplan igen också. Resdagar är alltid jobbiga … Man känner sig lite stressad även om man har gott om tid, och jag oroar mig alltid för att något skall gå fel. Drömde t.ex. en massa knasigt under natten som hade med resor och glömt bagage och grejer att göra … Allt gick dock bra, förstås … inte värre än att vi fick åka en extra runda vid flygplatsen för att hitta en bensinstation så att vi kunde fylla upp tanken på hyrbilen.

Det är väldigt varmt i Göteborg, måste jag säga! det kändes ju som ett växthus ute när man kom ut … Inte alls trevligt! Men mor och far har tagit väl hand om våra växter och allt frodas – till och med basilikan, som vi absolut räknade med att den skulle ha dött, har växt så det knakar – så de tycker uppenbarligen om det här klimatet ….

Mums!

Idag packade vi så ihop det sista, lämnade nyckeln och for iväg från Söll mot München. Vi trixade in oss i centrala München, parkerade och gav oss in mot centrum. Vi insåg ganska snart att vi hade hamnat i ganska posh kvarter, med massor utav dyra märkesaffärer … och massor utav folk! Mestadels turister, kändes det som … Vi knatade runt lite, åt lunch på Maredo (jag åt revben och majs – gott), knatade lite mer … Hanna ville gärna promenera till slottet, som inte såg ut att ligga så långt bort, men vi insåg ganska snart att det var mycket längre dit än vad det såg ut, så vi gick och köpte mumsig glass istället … Därefter var det bara att bege sig till flygplatsen, bli tokiga på den dåliga skyltningen till bensinstationen, leta rätt på garaget där vi skulle lämna hyrbilen och checka in … Vi gick lite i affärerna inne på flygplatsen, men det blev inte så mycket shoppat. Älskling hittade en mugg med ett lejon på (som var full av choklad) så den köpte han. Mugg förresten, det var nog ett ölkrus … och så fikade vi lite grand, vilket var osedvanligt billigt för att vara på en flygplats … Av någon anledning fick vi väldigt spridda platser på planet hem, trots att det runt omkring där Masken och jag satt fanns väldigt många lediga säten … och det blev en “bumby ride” hem, med en hel del läskig turbulens. Tur att jag hade Maskens tass att hålla i!

Vi landade på ett Landvetter i solnedgången, och så var semestern slut för den här gången!

This entry was posted in Resor and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.