Faliraki

Stranden i Faliraki

Vi kom fram säkert och bra till slut igår:) När vårt bagage äntligen hade kommit (eller mitt då, Älskling hade ju bara handbagage) och vi traskade ut genom tullen så stod två trevliga herrar och väntade med en skylt med mitt namn … Det var George – han som mejlat om den eventuella strejken – från hotellet och hans kompis, som hade kört dit för att hämta oss. Det kan man kalla service det! Så det gick mycket snabbt och smidigt för oss att komma till hotellet, som för övrigt heter Platon och är ett enkelt och mysigt hotell, gissningsvis ett familjehotell … Alla är mycket trevliga och hjälpsamma. Vi trivs:D Dock valde vi att byta bort vårt rum med havsutsikt mot ett in mot gården, för solen står inte på lika mycket på den sidan, så vi hoppas att det skall hålla sig lite svalare. Dessutom verkar luftkonditioneringen i det nya rummet mer effektiv. Inatt däremot var det inte helt lätt att sova, och vi sov inte speciellt länge i morse, trots att vi inte kom i säng förrän vid tre …

Efter att ha fått i oss lite frukost (helt okej frukost, det vet man ju aldrig på förhand) spankulerade vi helt sonika omkring i stan för att bekanta oss lite grand med Faliraki. Naturligtvis hade vi smörjt in oss med solskydd, och det vill jag lova var tur, för solen har lyst från en klarblå himmel hela dagen, och den är brännande.

Det finns förstås en halv miljon souvenir/turistaffärer och ännu fler restauranger/barer. Vi åt lunch på ett ställe som kan ha hetat Jamaica, men det svär jag inte på. Gyrostallrik mumsade jag i mig, och Älskling åt en BLT-sandwich som han sade var mycket god. Personalen på stället lät som om de vore från Australien, och på det hela taget verkar många som jobbar här vara från andra länder än Grekland.

Därefter bytte vi om till badkläder och gick ner till stranden för att ta ett dopp. Det var jätteskönt när man väl kom i, men eftersom jag är en badkruka så tog det en stund … Dessutom fick man äkta sig för bollar och grejer eftersom folk höll påcmed racketboll och så där … Jag är ju inte bara badkruka, jag är bollrädd också;)

Argh! Det är inte bara de österrikiska myggorna som gillar mig … Även de grekiska har varit och tuggat på mig … hoppas att inte se här myggbetten blir lika otäcka. Hur som haver så vilade vi på hotellet en stund och sedan gick vi och satte oss på en bar/café där Älskling drack kaffe och jag drack en Flamingo medan vi läste/löste sudokus. Jag läste till slut ut min sista Sarah Ash bok … Och konstigt nog så blev det trots allt rätt så bra till slut:)

Vi gick vidare och letade efter ett bra ställe att äta middag på. Valet föll på Acrogiali där vi åt goda oliver, jag åt en helt okej souvlaki och Älskling var mycket förtjust i kalamarin:) Billigt var det också – en skål oliver, två huvudrätter, en lemonad och en öl för 20 euro. Vi promenerade utefter stranden en stund och stannade på ett ställe med havsutsikt och tog en kaffe med avec respektive en Peach n cream cocktail. Ni kan nog räkna ut vem som drack vad;) Det var mysigt att sitta och titta på havet i skymningen och bara vara en stund …

När vi gick genom stan sen insåg vi att partyt började dra igång. Full rulle! Inte riktigt min grej … Och nu är det nog läggdags. Håll tummarna för att myggen inte biter ihjäl mig.

This entry was posted in Resor and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.