Ródos town

Efter bytet av rum sov vi oändligt mycket bättre:) Efter frukost o trädgården knatade vi iväg till busstationen, för att tuta iväg till Rhodos huvudstad, Ródos. Bussen var i god tid och ordentligt luftkonditionerad, vilket vi var mycket glada åt. Vi var också glada åt att vi gick på där vi gjorde, för ganska snart var bussen överfull med folk, och det är ju alltid trevligare att ha sittplats.

Väl framme i Ródos begav vi oss in i den muromgärdade gamla stan, som förstås var full av restauranger och små affärer. Vi tog oss lite att dricka uppe på en balkong, ett ställe som kan ha hetat Panorama, och vi gick omkring bland alla affärer, dock utan att handla något annat än vatten. Det kändes som att affärsbiträderna och restauranginkastarna var lite aggressivare där än i Faliraki, men ändå inte så jättejobbiga. Inte som i t.ex. Turkiet. Jag tror absolut att de ofta förlorar kunder på att vara så “på”. Finns det en meny utanför ett ställe vill i alla fall jag kunna titta lite på den och bestämma mig sedan, blir jag “påhoppad” så fort jag tittar åt en restaurang så går jag därifrån. Detsamma gäller i affärer, jag vill kunna titta på grejerna i lugn och ro … Och jag har svårt att tro att jag är ensam om att känna så …

Vi hittade en restaurang på ett tak att äta lunch på också, detå kändes ju som att man var tvungen att komma upp lite för att det skulle fläkta …

Vi tog en promenad nere efter hamnen också, och bokade en båttripp till måndagen. Det var mycket billigare att boka där direkt än att boka vi dem som säljer på stranden i Faliraki …

Vi hade tur sedan och kom precis lagom till en buss hemåt, trots att vi inte hade koll på när den skulle gå:)

This entry was posted in Resor and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.