Redan torsdag!

Tiden går rätt fort ändå … Jag längtar till lördag morgon och efter att slippa vakna av väckarklockan. Jag sov så gott imorse och sedan så började det pipa … Högst obehagligt, måste jag säga! Men bussen

Juno genom gallret på bron :)

kom i alla fall som den skulle, och det var skönt. Det står så mycket lappar om omläggningar och ändringar av hållplatser överallt att jag var allt annat än övertygad. Det verkar dock som att det bara var åt andra hållet som min busslinje hade ändrat hållplats. Det var snällt, för annars hade jag inte kommit i tid till jobbet … Våra spårvagnar skall visst ersättas av bussar i någon månad eller liknande från och med måndag. Tjohej. Bäst att fortsätta cykla, uppenbarligen! Men idag skall vi iväg till Älsklings föräldrar efter jobbet, så därför fick cykeln stanna hemma. Jag är inte kompis med den ändå. Igår hoppade kedjan av mitt på Marieholmsbron … Det är inte första gången heller.  Den där kedjan måste växa, för Älskling har spänt den för mig förut. Dessutom känns det som att jag har världens trögaste cykel. Jag undrar om det är lättare att cykla på dyrare cyklar. Någon som vet? Dessutom blev det broöppning precis som jag kom upp på bron igår, så jag var lite sur redan innan cykeln började krångla. Tur att det var fint väder i alla fall. Det var kanalbåten Juno som ville komma under bron (plus någon segelbåt). Den åkte min mormor och morfar med på Göta kanal-kryssning för mängder utav år sedan. Jag minns faktiskt inte när det var, men det måste vara hemskt längesedan, med tanke på att det var längesedan morfar levde. Jag minns dock att vi var nere vid kanalen någonstans och tittade på båten och vinkade … huruvida vi såg mormor och morfar minns jag dock inte. Medan jag stod på bron och väntade såg jag för övrigt en skärmflygare i skyn inne över stan. Mysko. Hur hade han/hon hamnat där? Varifrån skärmflyger man inne i stan, liksom? Läppstiftet? Älvbron?

Bananmuffins <3

Väl hemma satte jag igång att baka. Det blev bananmuffins med choklad efter ett recept i muffinsboken jag fick av Lisa när hon var hemma på pysselträff. Kan meddela att både smeten och slutresultatet var väldigt goda :) Dock blev inte mitt försök att göra topping särskilt lyckat. Det går uppenbarligen inte att använda ICAs cream cheese-ost istället för Philadelphia, för den fick alldeles fel konsistens. Älskling räddade situationen med att göra lite vispgräddstopping och så fick de lite stjärnströssel på sig också. Kusin Lotta och Masken kom ju över på fika och det var mycket trevligt. Vi satt och bubblade hela kvällen, och kusinen njöt av att vara barnfri ;) Hon tyckte att det var tyst hemma hos oss :) Och så fick jag äntligen jordgubbsmössan som jag beställde av henne. Den är hur fin som helst <3

Fina mössan!

På tal om ingenting alls så hörde jag imorse på radion en engelsk turist som hävdade att stockholmare ser mer nordiska ut än göteborgare. Här nere såg vi mer europeiska ut, tyckte den här kvinnan och hennes familj. Kan det vara så? Det verkar lite underligt, eller? Annars har jag hört om folk som busplanterar växter som ger mat, för att sprida tanken om att vi borde kunna producera mer utav vår mat lokalt och inte köpa allt från främmande länder långt bort … och om en stackars sjuk, äldre herre i behov av hemtjänst som hade haft över hundra olika människor hemma från hemtjänsten på de runt 130 dagar han hade haft tjänsten … Det är ju helt otroligt! Hur skall en sjuk gammal människa kunna känna sig trygg då? Det är inte direkt så att man ser fram emot att bli gammal … Ättestupan kanske är bättre?!

This entry was posted in Livet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Redan torsdag!

 1. Lisa says:

  Ja, den insändaren läste jag också, helt sjukt vad de gamla får stå ut med ibland alltså! gerillaodling tilltalar mig. Vi planterade två smultronplantor förra året, fast det kanske inte räknas :-)

  • Piglet says:

   Jippi! En riktig kommentar till :) Mmm … man ser, som sagt, inte direkt fram emot att bli gammal :P
   Klart att det räknas! Du är en riktig gerillasoldat, Lisa! Jag får väl busplantera aloe veror … det är ju det som växer bäst hemma hos mig i alla fall :)