Ny dammsugare och spelkväll (i en galen värld)

Det är ofattbart det som hänt i Norge. Jag vet inte vad jag skall säga. Satt och lipade framför nyheterna i morse. Orkade till slut inte titta längre. Så onödigt, så idiotiskt … så fruktansvärt hemskt. Hjärtat värker för dem som förlorat närstående, tankarna finns hos dem som drabbats … Jag vet inte. Som sagt, det är svårt att säga något vettigt om det. Man kan inte riktigt förstå att det har hänt. Och det känns på något sätt värre för att det är så nära, rent geografiskt. Det är hemskt, men jag tror att de flesta människor känner så, även om man inte vill erkänna det. Man reagerar mer när det händer något nära än när det händer något på andra sidan jorden. Kanske även för att nyhetsbevakningen blir en helt annan, så man “kommer närmare” på något sätt. Let’s face it, om samma sak inträffat i Guatemala eller Angola eller något annat mer avlägset land, inte hade mediabevakningen varit lika hård?! Och ja, jag är själviskt mycket glad åt att veta att min kära vän Renate befinner sig borta i Sydostasien, och jag inte behöver oroa mig för att hon var i närheten av någon bombplats i Oslo igår … Inte varje dag man anser att Kambodja eller Vietnam är ett säkrare ställe att vara än Norge kanske …

Treasure Island

Trots att världen är galen fortsätter livet förstås som vanligt för de flesta utav oss. Piglet är trött, idag också. Trots sovmorgon. Drömde att vi var hos Ninni och fick kakor, men det hade kommit dit mycket fler personer än hon räknad med, så vi fick bara små, smala bitar av kakorna. Sedan tror jag att Älskling och jag var ute och vandrade vilse i Sthlm också, men jag är inte säker. Drömmar har ju en tendens att dra bort från minnet när man väl vaknat … Det blev långfrukost, sedan en tur till IKEA (där vi köpte en spotlight-lampa till köket), McD (där jag fick vänta så länge på min burgare att jag fick en glass på köpet) och Media Markt, som var det egentliga målet med vår utfärd, eftersom vi sedan länge behövt köpa en ny dammsugare. Nu är vi således stolta ägare till en Electrolux ErgoSpace ZE310. Den kändes bra när jag provdammsög med den … och framför allt är det toppen att ha tretton meter räckvidd :) Den gamla dammsugaren har varit tämligen usel väldigt länge, så det var verkligen på tiden att vi införskaffade en ny! Vi tog en liten vända inne på Coop också och sedan åkte vi hem.

Settlers

Masken kom över och vi spelade spel. Först blev det Treasure Island, där vi faktiskt lyckades besegra spelet. Sedan åt vi tacos och tittade på NCIS innan vi fortsatte spelandet … En omgång Settlers och en omgång Kingsburg hann vi med. Älskling vann båda, förstås.

Kingsburg

Vädret har varit tokigt hela dagen, växlat mellan regn och sol och sedan ösregn och … Klibbigt har det varit också, vilket inte är det minsta kul. Men … man skall väl inte gnälla. Livet är bra. Egentligen. Kram till er alla!

This entry was posted in Livet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ny dammsugare och spelkväll (i en galen värld)

  1. Lisa says:

    Ja, det är verkligen fruktansvärt. Ofattbart, vad mer kan man säga… Världen är galen!
    *kram*

    • Piglet says:

      Det är den onekligen :S Tur att det ändå finns flest vettiga människor, och att människor som han är undantag. Dock inte tillräckligt ovanliga undantag :S