Pysselpiglet mitt i röran

Japp, det är jag! En liten gris mitt i en massa röra. Det är en skräpig hobby, scrapping :) Hela mitt skrivbord är fullt av grejer, men jag har lyckats leta fram tangentbordet i alla fall. Tänkte att det kanske var dags att uppdatera bloggen. Tiden går så fort! Det är redan onsdag, och jag vet, som vanligt, inte riktigt vad som hände, och känner att jag aldrig hinner med ens hälften av alla saker jag skulle vilja göra. Dels för att jag inte har mycket till energi, dels för att när det väl kommer till kritan så kommer jag inte på något att göra när jag har tid. Knasigt, men sant!

Men å andra sidan är  jag ju en rätt knasig liten gris. (Som dock skall försöka att inte fördjupa sig i sådana tankar, för det går aldrig väl. Jag kan inte påstå att jag känner mig som någon speciellt meningsfull typ just nu. Det går lite upp och ner, men … jag känner mig på det stora hela rätt hopplös, även om jag har svårt att sätta ord på känslorna just nu.)

Vad kan då ha hänt sedan sist? Hm … jobbet är lugnt just nu, alldeles för lugnt. Dagarna går långsamt när det är lite att göra … Emellanåt dyker det dock upp konstigheter, förstås. Eller saker som man måste göra trots att man egentligen inte riktigt vet varför, eftersom vissa rutiner fortfarande inte är klara. Sådär skoj … man känner sig ganska dum gentemot kunderna när man inte kan ge raka svar.

Arja på storbild

På måndagskvällen var Älskling, Masken och jag till Liseberg och sjöng allsång. Masken var riktigt hurtig, för hon hann med att gå och träna innan också! Vi andra slappade i soffan istället ;) Vi fick hur som helst sjunga tillsammans med Lotta Engberg (förstås), Arja Saijonmaa (coolt! hon var ju min idol när jag var mindre!), Stella Mwangi (ni vet, hon med “Haba haba” – jag gillar den skarpt!), Paradise Oscar (schlager från Finland, med andra ord, “Da da dam“), A friend in London (Danmark fick också vara med, men deras låt låter ju bara för mycket som Andreas Johnsons “Sing for me”, även om den är bra), och så Danny Saucedo (som jag i ärlighetens namn inte ger mycket för). Det var fullt med folk, förstås … men trevligt ändå. Vi var duktiga och cyklade dit och hem också :) Och så träffade vi på Kari och hans dotter …

Igår var Piglet en mycket, mycket sliten gris när hon kom hem … Det var ju så varmt! Älskling ville egentligen att vi skulle gå på quiz eller något, men det blev bara en fika på Le Pain Français Vallgatan och en liten promenad i stan. Det var vad jag orkade med. Sedan fick det bli TV-soffan. Värme är verkligen inte min grej! Fast jag får lite dåligt samvete över att jag klagar på den när jag läser i tidningen om den hemska torkan och svälten nere på Afrikas horn. Man känner sig så maktlös när man läser om sådana där stora katastrofer. Det är ofattbart, för stort … man kan inte ta det till sig. Det handlar om för mycket misär och, framför allt, om för många människor. Jag valde att medverka i Aftonbladet och Läkare utan gränsers kampanj En timme, som går ut på att man skall skänka en timlön till hjälparbetet där nere. Det är inte mycket, men det är väl åtminstone bättre än att göra ingenting. Man får bara hoppas att hjälpen når fram!

This entry was posted in Livet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pysselpiglet mitt i röran

 1. Tack kära du för dina goa ord inne hos mej! *glad*

  Låter som ni hade en trevlig visit på Liseberg :D
  Kul att få se sin gamla idol live! :)

  Å det där med orken angående pyssleriet…känner jag mycket väl igen ;)

  Må gott!
  KRAM Petra