Låtsasfredag

image

Älskling och jag tänker låtsas att det är fredag idag, eftersom vi inte kan fredagsmysa imorgon. Jag skall iväg med jobbet på konferens, och han skall passa på att ha spelhelg hemma med en hög kompisar. Någon typ av rollspel tror jag att de skall ägna sig åt, fast inte den variant där man klär ut sig och grejer. Vi skall äta tacos, se på TV, dricka te och äta kladdkaka, tänkte vi. Det är inte nyttigt med sådant här regnigt och blåsigt väder … Man blir inte sugen på att ut och motionera, utan man blir sugen på att mysa framför TVn med en massa godsaker. I tisdags tittade vi på film (A-team) och käkade popcorn. Igår – efter att vi hade varit och handlat, så någon nytta gjorde vi i alla fall – tittade vi på X-files och åt kladdkaka. INTE bra! Diet nästa vecka kanske? Skulle behövas … men det är ju ingen idé att börja innan konferensen ;) Förra veckan tänkte jag att det inte var någon idé att börja innan Paris-resan … Jag kommer nog på något nytt nästa vecka!

Men jag skulle vilja komma igång med träningen. Det går inte så bra, och nu har jag ju varit förkyld och dan i två veckor … Halstabletter är min bästa vän just nu, även om de inte hjälper så fasligt mycket egentligen. Det är väl mest att det hjälper att ha något i munnen att suga på, mer är det inte. Så jag kan lika gärna suga på Fisherman’s som på de dyrare varianterna från Apoteket … Egentligen är jag ingen större älskare av Fisherman’s, tycker att de är lite för starka, men men … nu råkar det vara det jag har. Och jag har fått dem gratis ;) Sista morgonen i Paris stod det för övrigt en trevlig människa och delade ut gratis Mars-choklad utanför tunnelbanan, precis bredvid Metroutdelaren. Det var trevligt, tyckte vi :) Fast om man tänker efter kanske man inte borde ha ätit dem? Jag menar, vad brukade mamma säga om att ta emot godis från främlingar?! :P

*

Senare: Låtsasfredagen blev inte så lugn som jag hade velat. När jag kommit hem och precis hade tänkt att tappa upp ett varmt bad att relaxa i ringde Älskling och sade att det hade varit en stor spårvagnsolycka utefter hans linje så att om jag ville att han skulle komma hem inom en rimlig tid så fick jag komma och hämta honom … Och ni vet ju hur illa jag tycker om att köra bil … Klockan var fyra så det började tjockna på med bilar ute, men som tur var slapp jag den värsta rusningen … Det var svettigt nog för mig, och Älskling fick köra hem sen;) Överallt stod det stora skaror och väntade på ersättningsbussarna, som precis hade kommit igång vid det laget, så det var nog många som kom hem sent idag. Hoppas att det ordnar sig för alla dem som blev skadade i själva olyckan! Det är läskigt när sånt där händer, för det känns så nära. Någon man kände kunde ju liksom ha varit på den där spårvagnen …

Jag har försökt att packa väskan inför konferensen, men jag kände mig inte så värst inspirerad. Har absolut inget spännande plagg att packa ner. Det var evigheter sedan jag köpte några nya kläder, känns det som, jag känner mig bara ful och tjock om jag provar något :( inte så skoj. Jag brukade tycka att även om jag var rätt misslyckad på många sätt så var jag väl åtminstone.e rätt söt, men det känns inte så längre, även om Älskling förstås försöker övertyga mig om motsatsen … Jaja. Det var väl kanske mer spännande att åka på konferens back in the days när det hände att man hade span på någon kollega;) Nu vill jag egentligen hellre vara hemma med mitt gos;) Läskiga stockholmare skall det ju vara med också. Vi får väl se hur det går! Skönt att inte H får åka med i alla fall … Det tycker nog de flesta. Annars känns det ändå som att jag hellre hade åkt med de våra … Det är ju en av grejerna som är bra med konferens, att man liksom får festa med folk man känner och känner sig trygg med … Det passar mig, som ju inte gillar krogen, folksamlingar och fulla främlingar …

Nåväl, nu skall jag se om jag kan få goset att komma tillbaka till soffan och kramas;)

This entry was posted in Livet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Låtsasfredag

  1. Miss Mel says:

    Still watching the X-Files while eating kladdkaka? ;-)

    • Piglet says:

      Yep :) It’s a very good way to spend one’s evenings ;) Esp. now that there is autumn in the air … And there are, after all, lots of episodes to see :D