Uppdatering

Bloggen har visst blivit lite bortglömd … och därmed har jag i princip glömt vad som hänt sedan sist … Man börjar ju bli gammal … ;) Vi lade klart vardagsrumsgolvet i stugan på lördagen sedan. Det var inte jätteskönt att lägga sig på knä på golvet igen på morgonen, men vad skall man göra? Jag var grymt glad att Älskling hade övertalat mig att skaffa arbetsbyxor med knäskydd, men de räckte liksom inte hela vägen. Slutresultatet blev riktigt snyggt i alla fall, och det är ju det som är huvudsaken! Vi fixade och donade lite till och på eftermiddagen kom Älsklings föräldrar och hälsade på, så vi fikade lite … Vi skulle åka hem innan det blev alltför mörkt tänkte vi, men hyfsat mörkt hann det förstås bli innan vi kom iväg ändå … Tur att det var Älskling som skulle köra den slingriga vägen, inte jag :)

På söndagen gav Masken och jag oss på att koka karameller. Äppelkarameller och apelsinchokladkarameller blev det. Det var dock lättare sagt än gjort, eftersom smeten antingen var glödhet eller oformlig. Så fort den svalnade så pass att den var behaglig att hantera med händerna så blev den ju också för hård att göra något mer … Både Masken och jag hade ganska ömma händer efteråt, kan jag meddela, och vi undrade vilket steg i tillverkningen det egentligen var meningen att man skulle kunna låta barnen hjälpa till med?! Goda karameller blev det i alla fall, och smeten var rätt snygg att titta på – speciellt den gröna. Det är häftigt hur en massa smält socker kan bli nästan lika vackert som glas :) Vi hängde lite i soffan också, samt tog en promenad till Kålltorps Garden Center för att köpa en present till far på hans egen dag. Som vanligt hade vi roligt åt papegojan Jacko, som är en pratsam gynnare. Det roligaste är dock när han skrattar … eller låter som en backande lastbil. Misstänker att de som jobbar i butiken dock kan vara lätt trötta på hans läten. På kvällen var vi bjudna på middag hos mor och far. Mumsig helstekt kyckling med ris och sås fick vi då … Mamma gör världens bästa sås! <3

Jag funderar på om det hände något spännande under förra veckan annars … Älskling utklassade mig i bowling på tisdagen (det är hopplöst att spela bowling när man måste spela med det lättaste klotet och ändå får ont i armarna), vi hade kontorsmöte på torsdagen … På fredagen fick jag middag av Masken och vi tittade på ”Dobidoo” och ”How to train your dragon”, som var en mycket söt film … tyvärr var jag väldigt trött och somnade några gånger, men ändå … Jag vill också ha en drake! ;) På lördagen tog vi en shoppingtur till Willys innan det var dags för pysselträff med söta JoJo och Hanna. Jag hade ju inte SÅ mycket att göra, eftersom jag redan gjort så många julkort som jag behöver, men ett julkort, en jullykta och en kruka blev det i alla fall. Masken och JoJo jobbade på sina julkort (de var glada i mina stämplar, tror jag bestämt) och Hanna scrappade USA 2010-kort. Lite middag och fika och sådant blev det också förstås. Trevligt! På söndagen blev det en tur upp till stugan med mor, far och Masken. Vi kikade på huset och trädgården (mor och far hade ju inte varit där innan), lunchade och promenerade lite … En vända in till byn blev det och en liten vända i skogen. Vi hann med att hälsa på en av grannarna också, mest tack vare far förstås … Han är bra på att prata med främlingar, det är inte jag.

Nu är det snart helg igen. Tiden går fort! Tror inte att den här veckan har bjudit på några större sensationer … Jag överraskade Älskling med extramysig middag på tisdagen när han hade jobbat sent … Sallad till förrätt, baconinlindad halloumiost och pommesskruvar till varmrätt och kladdkaka till efterrätt … Det förtjänade han ju, mitt mysdjur, så mycket som han slitit på sistone med massa jobb, och med stugan och allt … Tvätta har vi hunnit med, men annars har det nog varit övervägande mys i soffan … plus att Älsklingen har fått för sig att börja spela WoW igen. Jag är liiiite orolig att han skall fastna så att han blir okontaktbar, sådant har man ju hört talas om … men det får vi inte hoppas. Han tycker för övrigt att jag skall börja också … Det är ungefär som Farmville, fast coolare, påstår han. Hm, jag tror inte det va? ;) Farmen borde jag för övrigt definitivt sluta med, men det är svårt. Det är som en drog … Den och socker, det borde jag sluta med, men kan inte :P

Idag var jag hos naprapaten på eftermiddagen och det var INTE någon trevlig upplevelse, kan jag meddela. Usch, vad ont det gjorde när han knådade och klämde och hade sig … men förhoppningsvis hjälpte det väl något mot min stela rygg och nacke i alla fall.

Jaja … nu skall jag se om jag kan göra lite nytta … och sedan tänkte jag laga rostbiff tills att Älskling kommer hem, men det gör han först vid åttatiden … Vi får se hur mycket vettigt jag gör tills dess ;) Skall i alla fall försöka skriva snart igen, så att jag slipper skriva ett sådant här långt och tråkigt uppdateringsinlägg nästa gång ;)

Kram till er alla där ute i regnet!

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Uppdatering

 1. Miss Mel says:

  Long time no see…
  Eh… Did you actually play bowling in a church? One gets odd ideas when one looks only at the pictures and can’t read the post properly. ;-)

  • Piglet says:

   Haha, no … the church is in the little village where our cottage is. The bowling was done at Valhalla bowling here in town ;) And I should try to fix the pictures into the post … doesn’t work when I post from my phone, they just all end up on top :P

   You still need Swedish lessons then ;) PUSS

   • Miss Mel says:

    “Our” cottage? You and A. got your own, finally? Or do you mean your family’s?

    • Piglet says:

     Yes, it is OUR cottage :) We got our own one. Guess I really should finish your letter, eh? ;) I started writing it on the day when I bought the wedding dress, but then … what happened?! HM! Bad Piglet …