Stugdagbok

En stugdagbok kanske man skulle ha?! Jag tänker mig en bok där man skriver vad det är för väder, vad som blommar i trädgården, vilka fåglar man sett och kanske vad man grejat med i stugan. Kort sagt kan man nog tänka sig att jag menar en sådan dagbok som farmor brukade sitta och anteckna i för många år sedan vid det som numer är mammas och pappas stuga … Farmor tyckte om att vara vid stugan, det märkte man … Även då hon var gammal och spenderade det mesta av tiden sovandes i sin solstol. I trädgården trivdes hon som allra bäst, och jag tror nog att jag kommer att tänka på farmor när jag går här och påtar till våren. I synnerhet om det skulle dyka upp någon gullviva bland blomstren …

Nu är det dock inte tal om att vara ute i trädgården och påta. Det är så vattensjukt ute att man får vara glad om man intE fastnar med stövlarna i en gyttjepöl. Dessutom bara regnar och blåser det hela tiden (med undantag för igår eftermiddag, så solen faktiskt trängde igenom molnen för några ögonblick) så man vill helst vara inomhus.

Vi hade egentligen tänkt åka hit igår kväll, men när Lejonet kom hem från jobbet var han alldeles matt och yr, så vi kom fram till att det var bättre att låta bli, och istället ta det lugnt hemma. Vi lyster i soffan och vann över de tävlande i På spåret istället;) Det hade ju knappast varit någon bra idé för Lejonet att köra bil när han kände sig yr och jag vågar inte köra när det är både regnigt och mörkt. För övrigt var också jag väldigt trött igår … Somnade och sov över en timme efter middagen … Då passade Lejonet på att spela WoW, tror jag bestämt …

Idag har vi spikat upp lite panel på toan och målat den, samt hängt upp hästskon vi fick av mor och far + myshustavlan som vi fick av Masken. Det blir bara mer och mer Mys;) En tripp till Överby blev det också … Alltid är det något man behöver. Så har vi ätit middag och tittat på lite Criminal minds på datorn också …

Mys!

This entry was posted in Stugan and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Stugdagbok

  1. Lisa says:

    Stugdagbok tycker jag absolut att ni skall ha! Jag skaffade en till stugan uppe i Norrland och den har – till min stora glädje – brukats flitigt av de som varit dit. Men det är mest om vad man har gjort. Fast svågern skrev faktiskt in hur många plantor de planterade, så lite “nyttigheter” har också skrivits in :-)