Stugmys

Idag blev det i alla fall ljust:) Vi sov visserligen ganska länge ändå, men så kom vi inte i säng så fasligt tidigt heller. Jag gruvar mig, minst sagt, lite grand över hur det skall bli att börja jobba halv sju på måndag, men … Den dagen den sorgen;)

image

På landet ...

Idag har varit en trevlig dag i alla fall. Vi tog en promenad på nästan sju kilometer i det soliga men kalla vädret och det var friskt och skönt. Det ligger en del till synes ganska stora gårdar här i närheten, så man ser många åkrar när man är ute och går, men det är rätt så gott om träd också:) Man känner i alla fall att man är på landet, den saken är klar. På vägen tillbaka träffade vi på en hel hoper grannar som stod och pratade i en vägkrök, bland annat de finska grannar som vi har talat med tidigare. De såg glada ut att se oss också denna gång, och så fick vi hälsa även på de andra … Bland annat tror jag att det var våra närmsta bofasta grannar, som uppenbarligen hade oss under uppsikt, för de hade rapporterat till finländarna (som jag helst vill kalla för mumintrollen, hemsk som jag är, men … de pratar ju dom mumintroll, och jag älskar det!) att vi hade kommit hit upp redan igår. På landet har folk koll på varandra, vet ni;) Jag kommer förstås inte alls ihåg namnen på dem vi hälsade på … är verkligen helt hopplös på namn!

image

Mumsig choklad

Därefter tog vi en tur in till Trollhättan, där vi tog en fika på Strandgatans Bistro. Väldigt god varm choklad drack jag där:) Kan väl erkänna att jag gett upp det där med att inte äta onyttigheter, det är omöjligt när man har ledigt hela dagarna tillsammans med ett visst lejon. Men jag måste ta tag i mig själv nästa vecka … intalar jag mig i alla fall. En tripp till Överby fick det bli också, där vi inhandlade några saker som vi behövde, mat till exempel. Jag kan ju ha råkat inhandla några saker som jag kanske inte riktigt behövde på Pyssla Mera också *harkel*, som metalliska pennor, en kantstans från Martha Stewart och en Magnoliastämpel. Hoppsan!

När vi väl var tillbaka vid stugan var det mörkt igen, men månen lyste åtminstone vackert på himlen. Vi tittade på ett avsnitt Criminal Minds medan vi åt middag (pizza som vi värmde i ugnen, man spar helst på disk här uppe, så man väljer sånt som inte kräver så mycket tillagning), och sedan tittade vi på På Spåret. Hade vi fått vara med hade vi vunnit denna omgången också, även om vi inte kunde en enda fråga på sista staden :-O Efter det tittade vi på en film som Lejonet länge tjatat om att han vill se, nämligen Real Steel … En film om robotar som slåss … Jag var måttligt intresserad, men den var faktiskt helt okej. Förutsägbar, kanske, men ibland kan det vara skönt också. Det är det bästa med amerikanska filmer, man vet att det kommer att sluta bra:) Atom var en cool robot! Jag broderade samtidigt som jag tittade på filmen, så jag hann en ganska bra bit pp samuraiens klädnad också, bra jobbat, Piglet!

Men nu tror jag bestämt att det är läggdags!

This entry was posted in Livet, Stugan and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.