Livet på landet

Hihi, jag glömde ju att berätta om bonden igår. Det är uppenbarligen en flitig bonde, eller kanske en morgontrött? Igår kväll när vi satt och kollade på filmen och det hade hunnit bli tämligen sent (halv elva kanske?) och definitivt mycket mörkt så hörde vi plötsligt hur det började brumma ute … Det var inte utan att man undrade vad som var på g. När vu tittade ut genom fönstren såg vi mellan träden blinkande ljus som rörde på sig. Hade vu varit Fox Mulder hade vi nog rusat ut i tron att vu skulle få se ett UFO, men tack och lov är vi ju lite mer samlade än så:) För det var ju inga utomjordingar, utan en bonde som uppenbarligen gillar att plöja nattetid. När vi vaknade imorse – inte heller denna morgon särdeles tidigt – var han dessutom igång igen, så lite flitig måste han ju vara!

Det duggregnade dock tråkigt utanför fönstret idag … men det

image

Myshus för fåglarna:)

var i alla fall väldigt mysigt att sitta och titta på fåglarna som mumsade frön ur fröautomaten medan vi åt frukost. Talgoxar och nötväckor var det som flög fram och tillbaka där ute:) Nu har Lejonet satt upp det fina fågelmatshuset som han fick av mor och far i julklapp också, så hoppas vi att fåglarna vill äta vid det också!

Egentligen vill man ju vara mest ute när man är på landet, men det är inte så skoj när man blir blöt och kall. En stund var vi ute och grejade, Lejonet rensade i en stupränna och jag plockade grenar (hävdar att jag blivit indoktrinerad av far min, som ständigt tycks gå och samla pinnar på tomten vid sommarstugan), men sedan har vi hållit oss inomhus. Vi har spikat upp lite panel ovanför diskbänken, sedan Lejonet plockat ned det hemska gröna kakel med fuktskadad tapetbård som satt där innan. Sedan kom Nina på besök så vi drack lite kaffe och år smörgås och tjötade lite skit i några timmar:) Trevligt! En fin Magnoliastämpel fick jag av Nina i julklapp också:)

Eftersom vi inte hade någon middagsmat hemma fick vi sedan ta en tur till Frändefors för att handla. Gissa hur förvånade vi blev när vi där på Tempo råkade på någon vi kände! Hemma i Göteborg bor vi väl en km eller så från Agnes men träffar henne i princip aldrig, kanske att vi råkat på varandra två gånger på ICA sedan vi flyttade dit, men nu när vi är elva mil eller så hemifrån, träffas vi:) Uppenbarligen är det så att hennes föräldrar bor i Frändefors … Där ser man!  Lite pommes strips och korv fick det bli till middag idag … Jepp, det får definitivt bli bättre matvanor nästa vecka! Godis råkade jag visst köpa också *skäms* Jag omtalade mig att det här var sista gången, sedan skall jag sluta. Önskar att jag kunde tro på det själv … Det värsta är ju att när man väl har godiset hemma så äter man utav det långt efter att det egentligen har slutat att vara gott.

image

Köket blev finare ...

Sedan har vi tittat på lite Criminal Minds och Young Indiana Jones och Lejonet här grejat lite mer med panelen i köket, målat den vit och fin. En nattlig promenad har vi hunnit med också, ner till kyrkan och tillbaka. Det var många gravar på kyrkogården som hade lyktor tända, vilket såg fint ut. Det är några grader över noll och regn i luften, men ändå var det småisigt och halt på sina ställen. Det var ett lite mystiskt ljus ute, lite trolskt så där, fast naturligtvis ser man inte mycket … Det är mysigt när man är två, men det hade nog varit läskigt om man varit ensam …

This entry was posted in Livet, Stugan and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.