Snö!

Jo. men visst ser ni … Nu har vi fått oss lite snö till livs. Inte så fasligt mycket, men ändå … De flesta verkar inte alls vilja ha snö, och till viss del kan jag väl hålla med. Det är blött och kallt och otäckt ute idag, men … Jag gillar snö ändå! Nu vet jag inte hur mycket snö det blir kvar, för det låter som om det regnar ute, men från lunch och framåt idag ungefär så snöade det … Blötsnö förstås, det är ju Göteborg vi pratade om! Och naturligtvis var bussen sen när jag skulle åka hem. Tror ni att det berodde på snön? Förmodligen inte, men det kändes typiskt. (På tal om buss så är jag för övrigt mycket irriterad på mig själv för att jag inte tänkte på att förnya mitt busskort innan nyår, till det gamla priset … där gick garanterat några hundralappar åt skogen, som jag hellre hade gett till någon annan än Västtrafik!)

Snöig morgon i stuganHur som helst så vaknade vi faktiskt till snö igår i stugan också! Det var bara ett tunt lager vitt som täckte allting, och det räcker ju! Det var vackert, skall ni veta! Precis på morgonkvisten – när jag tassade ut för att ta bilder av snön – var det riktigt härligt ute också, men sedan blev det dragigt och fuktigt. Det var så mysigt att sitta vid fönstret och titta på fåglarna till frukost. De tyckte mycket om även vårt lilla hus, i synnerhet talgoxarna och blåmesarna. En annan liten söt gynnare var där och mumsade också, som jag inte vet vad det var för sort. Får ta och höra med någon som kan mer om fåglar än jag :) Lejonet påstod att han skulle ta bort fågelbordet igen för att jag tittade mer på det än på honom *fniss* Vi passade faktiskt på att titta på Gladiatorerna på TV4Play också. Därefter begav vi oss ut på en liten promenad, men som sagt så var det inte så fasligt skönt ute längre då … det var dock skönt att få röra på sig lite! Halt var det, så vi kom fram till att det var bäst att styra kosan hemåt innan det blev mörkt. Lejonet grejade lite mer i köket innan vi åkte, så det hann bli mörkt innan vi kom hem, men huvudsaken var att det inte var mörkt när vi åkte på lilla vägen …

Väl hemma myste vi med lite kryddstark pasta (Lejonet hade använt mycket peppar!) och TV. Det blev lite Criminal Minds och sedan tittade vi på “Tinker, Tailor, Soldier, Spy” som Lejonet länge pratat om att han vill se. Han tyckte också att den var mycket bra, medan jag mest tyckte att den var tråkig. Så kan det vara ibland!

Naturligtvis kom vi i säng alldeles för sent, och självklart blev det morgon alltför snart. Det är inte bra att somna klockan halv ett när man skall gå upp igen vid kvart över fem, om vi säger så. Jag var trött som en gnu och kände mig som en zombie i morse, kan jag lova! Men sedan var det fullt ös – medvetslös som gällde på jobbet, så jag hann inte tänka så mycket på det. Det är alltid lite extra tokigt en sådan här dag, när vi har haft stängt en och en halv dag extra, och jag kan lova att det var skönt när klockan slog tre och det var dags att gå hem! Nu sitter jag mest här och försöker känna inspiration att göra något …

Förresten … Katinka på Farmorsbloggen har gjort något coolt! Hon har gjort en bok av sin blogg! Det verkar hur coolt som helst! Vill också! :) Får nog ta och kika på det! Inte för att min blogg är lika bra som hennes, men … den är i alla fall ett dokument över mitt liv. Sedan har jag ju en massa inlägg på andra bloggar också, där jag skrivit av mig genom åren … Skulle vara bra kul att göra om dem till böcker, nu när jag inte skriver några fysiska dagböcker längre. Har dock en hel rad med sådana här hemma. Det är många känslor och tankar där!  Herre min je vad mycket jag skrev i de där böckerna ett tag …

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Snö!

  1. Katinka says:

    Tack för dina gulliga ord om Farmorsbloggen! Jag tycker din blogg är minst lika bra som min, jag önskar att jag tog mig tid att skriva lika mycket som du. För det är ju ett livsdokument, precis som du skriver. Så himla roligt att bläddra tillbaka och läsa. Ha det fint!