Grisen rapporterar

Hoppsan, vad fort tiden går ibland. Det är redan måndag, vecka fyra. Vad hände? Var det inte jul alldeles nyss? Och blogga har jag visst glömt bort, får se om jag kan komma ihåg vad jag haft för mig sedan sist … 

Torsdag: Jobb, och mer jobb. Det vill säga, övertid och inventering. Som vanligt kändes det som om vi nästan var klara vid halv sex och sedan fick vi ändå jobba till halv åtta. Segt! Det känns ju som om man bara går hem och lägger sig och sedan går tillbaka till jobbet, när man jobbar så länge. Jag försökte vara lite nyttig och beställde en sallad istället för pizza till middagen, men när det gäller sallad från pizzerian så är det nog tveksamt om de är nyttigare än pizzorna. Plus att jag fick ont i magen … Tror att det kan vara såsen som gör det, Lejonet brukar också få ont i magen utav den (inte för att han beställer sallad *s* utan för att han beställer pizza med sås, förstås). Inte skoj alls, i alla fall! Lite soffhäng med Lejonet blev det sedan när jag kom hem :)  

Fredag: Stressig dag på jobbet med fem prisändringar, lagret som låg bra till, en skrivare som bråkade … Det var skönt när klockan slog tre och man kunde dra sig hemåt! Lugnet varade dock inte länge för Piglet, för när jag hade kommit hem ringde Lejonet och sade att det var problem med spårvagnarna och undrade om jag kunde komma och hämta honom på jobbet. Som bekant tycker jag ju inte om att köra bil, och det faktum att det var halt ute gjorde ju inte saken bättre. Dessutom fick jag ju skrapa i en evighet innan jag ens såg hjälpligt ut genom rutorna (det är väldigt svårt att skrapa bilfönster när man har korta armar och omöjligt kan lägga någon kraft bakom skrapan när man börjar närma sig mitten av fönstret) och när jag väl hade lyckats trixa mig ur den lilla luckan där bilen stod parkerad, ja, då kom det förstås en människa körande åt andra hållet … Vår gata är för smal för att två bilar skall kunna mötas, så jag fick vackert försöka backa tillbaka in i den lilla rutan igen. Jag kan verkligen inte fickparkera, och ännu mindre så när någon tittar på … men till slut lyckades jag åtminstone hjälpligt ta mig ur vägen så att den andra bilisten kunde komma förbi. Vid det här laget var jag förstås genomsvettig :P Själva körandet gick ganska bra, även om jag körde fel eftersom jag skulle testa och köra en väg som jag inte kört förut … Då kan det kanske ha kommit några ilskna ord ur min mun :-O När jag väl var framme och Lejonet kom gående kan jag säga att jag mycket demonstrativt hoppade ur bilen, för då tänkte jag minsann inte köra mer ;) Bilkörning + Piglet = mycket hög stressnivå. Jag började nästan gråta ett tag där, kan jag säga … Blä! Efter en sväng till Willys för att handla så blev det fredagsmys med soppa och äpple&ananaspaj, På Spåret och lite annan TV … Jag tror bestämt att vi fick fler poäng än de tävlande även denna omgång ;)  

Lördag: En mycket snöig dag. Det började snöa medan vi åt frukost och då snöade det på tvären. Senare föll snön mer rakt ner, men den var ymnig och tämligen blöt. Vi träffade Lejonets föräldrar och systrar och två av syskonbarnen på Le Pain Français på Engelbrektsgatan, där vi fikade lite grand (Precis innanför dörrarna till cafét satt det för övrigt tre äldre damer i röda hattar, som lyste upp tillvaron, de måste ha haft en deal om att ha röda hattar eller något, jag tyckte i alla fall att det såg trevligt ut!) … Sedan skulle H, M och EL gå till Konstmuseet för att titta på Frida Kahlo- & Diego Rivera-utställningen, medan S, Lejonet, jag och syskonbarnen for till Naturhistoriska och tittade på uppstoppade djur och annat. Det finns verkligen otroligt många konstiga djur här i vägen! Djuret som såg ut som en gigantisk grankotte med nos och svans var nog min favorit ;) I museishoppen hittade jag en ring av Lotta & Djossou som jag förälskade mig i och bara var tvungen att ha :) Jag har ju ett halsband av henne sedan tidigare, som jag fick av Lejonet vår första Alla Hjärtans Dag … Flickorna som skulle gå på utställning hamnade för övrigt i Nordstan i stället, för de var långt ifrån ensamma om att ha kommit på tanken att passa på att se utställningen under dess sista helg. Tydligen hade kön ringlat sig fram och tillbaka genom hela foajén … Lejonet och jag trotsade sedan snön och for ut till IKEA där vi inhandlade en lampa som jag skall ha i vardagsrummet när jag vill brodera, och så lite annat krafs förstås, lite nya växter till exempel. Efter införskaffande av lite mat på Coop for vi sedan hem och placerade oss i soffan. Det blev Gladiatorerna och Criminal Minds … och kanske något mer som jag inte minns nu?! Det hann i alla fall bli ganska sent innan vi kom i säng. 

Söndag: Fint men kallt väder ute, och halt. Efter frukost tog vi oss en liten promenad och sedan tror jag att jag mest ägnade mig åt broderi (jag är inne i en broderiperiod, har svårt att låta bli att sy) till dess att det var dags att gå hem till mor och far på middag, tillsammans med Lejonets föräldrar. Vi fick lite goda korvar och ostar till förrätt, en mumsig italiensk fiskgryta till middag och en efterrätt som jag inte vet vad den kan tänkas heta, men som var med crème fraîche och lingon … Det blev en promenad till, fast denna gång i snigeltempo, så att man höll på att frysa ihjäl … och sedan kaffe-kaka och en massa bubblande. Det är ju trevligt att parenteserna trivs med varandra :) När vi kom hem till oss (det är SÅ skönt att bara ha några minuters väg att gå hem när man har varit bortbjuden) så ägnade Lejonet sig åt WoW och jag satt väl vid datorn samt pysslade lite grand. Pysslandet går på sparlåga just nu, jag har inte så mycket inspiration. Trist med tanke på hur många nya stämplar jag har … Vår  vana trogen tittade vi sedan på lite ”Criminal minds” samt såg halva ”Crouching tiger, hidden dragon”. Den senare får vi se slutet på idag eller så, för när jag började bli trött framåt kvällen orkade jag helt enkelt inte hänga med längre. Det är ju inte så lite jobbigare att se film på ett språk som man inte förstår ett barr utav. Eller ja, jag förstod när de sade ”bra” eller ”tack” … SÅ mycket har jag med mig från två års gymnasiestudier i kinesiska … :P Gö Pei-Fu (som vår kinesiskalärare hävdade var hans kinesiska namn) hade varit så stolt, tror ni inte? 

Idag var det halt som skam igen. En kollega hade ramlat två gånger på väg från busshållplatsen till jobbet, lyckligtvis utan att skada något annat än sin självkänsla. På jobbet är det lugnt som katten, vilket är en skarp kontrast från förra måndagen, då det var helt galet … Ikväll måste vi tvätta. Tjohoo. Inte så skoj, men det skall bli skönt att ha lite strumpor och annat att välja på igen ;)

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Grisen rapporterar

    • Piglet says:

      Det är ju inte alldeles omöjligt :) Jag vill också bli en rödhattad dam när jag blir gammal, och sitta på café med mina rödhattade väninnor!