Ça va?

Idag har jag pluggat franska för första gången på evigheter! Inte så fasligt mycket, men allt är bättre än inget, inte sant? Jag har roat mig med att läsa en artikel från Le Figaro (inte ett färskt nummer dock, utan från när vi var i Paris i höstas, jag tror att jag fick tidningen på flyget hem) om en spöktraktor. En traktor som hade fått parkeringsböter i Paris trots att ägaren var säker på att den aldrig lämnat hans bondgård i Gouzougnat … Lagom komplicerad läsning för en liten gris som inte är så bra på franska :) Dock undrar jag, är det någon som vet vad “creusois” betyder? Det finns inte med i min ordbok. I mitt huvud låter det som en krösus, men det passar inte i sammanhanget ;) Franska blir förstås mycket roligare i översättning om man bara gissar vad orden betyder – det testade jag i gymnasiet på Åsnans franskabok – men … det är kanske dumt att göra så om man vill LÄRA SIG franska :)

Annars undrar jag vart min pysselinspiration har tagit vägen? Det enda pyssel jag lyckas ägna mig åt någon längre stund är att brodera. Fast då klagar Lejonet på att jag bara syr i soffan istället för att gosa … Inte lätt! Jag tror bestämt att jag får klaga mer när han spelar WoW istället för att gosa, eh? Han vill för övrigt få mig att spela WoW också, men jag har hela tiden hävdat att det inte kommer att fungera på min lilla dator. Han har inte velat lyssna på det, utan sagt att jag inte vill spela, men nu har vi testat och nej, det gick inte. Det blev inga protester när vi laddade in spelet på datorn, men det fungerade helt enkelt inte att starta det sedan. Så kan det gå! Jag får hålla mig till att spela Farmville :)

Idag promenerade vi in till stan tillsammans med Masken, men dumma RunKeeper hade minsann inte alls hållit koll på promenaden när vi kom fram, den påstod att GPS-kontakten var för dålig :( 47 minuter var vi ute och promenerade i alla fall. Det går inte så fort att promenera när det är is och halt överallt … men det var ganska skönt ute i alla fall. Vi handlade lite på KappAhl (jag köpte en klänning och en kofta) och så fikade vi på Ahlströms. Där kunde vi tjuvlyssna lite på ett par mammor som satt och pratade och som var … jag vet inte hur jag skall beskriva det … men … lite speciella. Och den enas dotter som inte kan ha varit gammal men som pratade och betedde sig som en liten vuxen. Jag kan inte hjälpa det, men jag tycker att sådant är sorgligt. Barn skall vara barn. Jag kan inte direkt recitera deras prat och hur det gick, men … Vissa människor kan man helt enkelt inte låta bli att lyssna på, även om man stör sig på dem ;)

Nu tror jag faktiskt att det är dags att fixa till vår skräpmat från Hemköp (spare ribs och pommes pinnes), för det börjar kurra i magen! Rapport från resten av helgen får vänta ;)

This entry was posted in Livet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ça va?

 1. Åsna says:

  Det finns ett departement i Frankrike som heter Creuse. “Creusois” kanske helt enkelt är något från Creuse?

 2. Miss Mel says:

  “creusois” would be someone or something from the Creuse area (I think there is even a “gâteau creusois”)

  Speaking of food, that sandwich looks delicious!

  • Piglet says:

   Probably :) I am not so familiar with the areas of France … I know Provençe and Normandie and stuff, but not all of them ;) Perhaps I should study a map … I am sure there is one in my French school book. And how come we always end up talking about cookies? ;)

   The sandwich was indeed very good :)