La-la-lalala-la la-lalala-la

Det är måndag och jag är måndagstrött. Imorse trodde jag att jag hade snoozat en gång, men när jag tittade på klockan visade det sig att jag hade snoozat tre gånger och att det började bli hög tid, eller mer än hög tid till och med, att gå upp. Lyckligtvis hade jag åtminstone inte sovit så länge att jag inte hann med det jag skulle innan det var dags att ge sig iväg till spårvagnen. Det är inte läge just nu att vara sen till spårvagnen för man kan inte springa om man ser att den är på väg. Jag får gå en lång omväg ut på gräsmattan bredvid gångvägen ner till hållplatsen för att alls kunna hålla mig på fötter. Var dag får man gå lite längre ut på gräsmattan eftersom alla gör samma sak och alla dessa fötter som trippar trycker ihop snön och bildar mer och mer is …

Min kollega A. sade att idag tänkte hon “göra en Anna”. Det innebar tydligen att promenera hem från jobbet ;) Lite lustigt med tanke på att jag inte precis har gjort det många gånger … Masken däremot är duktig på att promenera hem, nu när hon inte har cyklat på ett tag. Vi får väl hoppas att A. tyckte att det var okej att promenera hem, så att hon inte tycker att jag är ett dåligt föredöme sedan ;)

Jag utlovade ju en helgrapport … I fredags var vi på Art Garden Spa (Arken konferenscenter) med jobbet och skämde bort oss själva lite. Det var ganska många som hade valt att inte följa med, förmodligen av olika anledningar … vi spekulerade i om det i vissa fall kunde hänga på det faktum att man inte fick dricka öl och liknande inne på själva SPAt. Tyvärr är det ju så att många människor är extremt insnöade på alkohol, speciellt när det gäller fredagkväll eller “firmafest”. SPA-besöket gjorde vi istället för att gå på julbord, och jag tyckte att det var ett fantastiskt bra byte :) SPAt var jättemysigt, och vi hade det gött som bara den … Utomhuspoolen och mörkerterapirummet var mina favoriter … Det är mysigt att ligga och mysa i varmt vatten när det är minusgrader ute runt huvudet och ångan ryker ur munnen på en :) Och vem kan tycka illa om att ligga på en uppvärmd vattensäng, höra vattenljud och avslappnande musik i ett mörkt rum? Sent om sider fick vi middag också, en trerätters bestående av 1) Jordärtskocksoppa, rökt torsk, rågflarn och friterad persilja 2) Timjanstekt kalventrecote med getostpotatis, sherryvinägersky, schalottenlökspuré & rostad persiljerot 3) Crème Catalan med mandelskorpor och chokladganasch (språkpoliser bör inte läsa deras meny på hemsidan!). Maten var god, även om köttet var lite för fett för min smak … och det var några som tyckte att de inte fick tillräckligt med mat :-O Det fick de garanterat, men kanske inte så mycket mat som de brukar proppa i sig …

Trots att jag bara hade druckit en cider och sammanlagt ett glas vin och egentligen inte kommit i säng så fasligt sent så var jag ändå tämligen seg på lördagen … Det var dessutom trist väder, så det hände inte så fasligt mycket där hemma. Jag försöker minnas vad vi gjorde … tittade på TV och så kanske. Lejonet spelade WoW, och försökte få Piglet att göra detsamma … Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag gjorde – minnet är inte vad det borde vara – men förmodligen inget spännande. Hm, läskigt att jag faktiskt inte kommer ihåg :-O Jag tror att jag satt vid mitt skrivbord, men jag minns inte vad jag gjorde ;) Sedan hämtade vi i alla fall upp Masken, åkte och handlade och for hem och spelade Settlers of Catan med Städer & Riddare-expansion. Eller, rättare sagt så satte vi upp spelet och fikade, sedan åt vi middag och tittade på “Gladiatorerna”, därefter spelade vi. Med expansionen kan jag meddela att det tog väldigt lång tid! I och för sig så var det första gången vi spelade med expansionen, så det kan ju ha gjort sitt till … men ändå! Det blev bra mycket mer komplicerat, mycket att tänka på … men roligare, tror jag bestämt. Det gick förstås inte något vidare bra för mig, och Lejonet vann … Vi höll på till efter midnatt. Inte lätt när man förutom att bygga städer också skall fixa riddare och skydda sig mot barbarer som kommer från havet och Gud-vet-vad! Men Lejonet var lycklig, för det var mycket pluttar att hålla reda på ;)

Och för den som undrar över trallandet i titeln, så skall det förstås föreställa Smurfsången ;) Jag minns inte vilken dag i förra veckan vi såg filmen (The Smurfs, alltså), men det gjorde vi i alla fall … och då sätter sig den där sången stenhårt fast i huvudet. Jag brukar inte vara jätteförtjust i filmer som blandar animerade figurer och verkliga människor, men jag gillade den här. Den var harmlös, men rolig :)

This entry was posted in Livet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.