Ännu en helgrapport

Måndag tja-la-la! Visst går det fort mellan måndagarna? Jag är sjukt trött, som alltid. Har inte sovit bra på hela helgen, drömt en massa konstigt och så … Naturligtvis gick vi inte heller och lade oss särskilt tidigt igår … Det blir ju sällan så på söndagar. Jag förstod inte ett dyft imorse när klockan ringde, det tog en stund innan jag förstod att jag var tvungen att gå upp. Nattens drömmar minns jag inte, men annars har jag drömt mycket konstigt i helgen; natten till lördagen var det rena rama fantasyfilmen som utspelade sig i mitt huvud … Knas! 

Vad kan ha hänt sedan senast då? Jag måste verkligen skärpa mig med bloggandet så att jag slipper skriva uppdateringar hela tiden :P

Torsdag: Jag var jätteeffektiv efter jobbet, gick och handlade (mat till både torsdagen och fredagen) och när jag kom hem sorterade jag tvätten och förberedde maten … Sedan knatade jag ner till tvättstugan, bara för att inse att jag inte alls hade tvättid :-O Jag tror att det var så att jag hade tänkt sätta upp torsdagen som tvättid, men att den var bokad … det var nog det som gjorde mig förvirrad. Istället är det idag, måndag, som vi skall tvätta. Typiskt! Jag var ju ändå på g. Måste erkänna att jag inte riktigt minns vad vi gjorde sedan, men jag misstänker att det kan ha varit mys i soffan ;)  

Fredag: Vi gjorde mat, fläskkotletter, råstekt potatis och champinjonstuvning … Tack och lov att Lejonet hjälpte mig med maten, för jag insåg ganska snart att jag hade tagit mig vatten över huvudet med att göra tre saker samtidigt. Jag är mer en gratäng- eller lasagnemänniska; jag gillar att kunna göra det färdigt och sedan stoppa in i ugnen. Det går bra att koka pasta eller ris och göra en sås/gryta till, men när det är tre saker som skall göras samtidigt, då får jag panik :) Nåja, det blev gott i alla fall! Sedan kikade vi förstås på På Spåret, och lyckades ha mer poäng än båda lagen den här veckan också :) Därefter minns jag inte riktigt vad vi tittade på, CSI:NY förmodligen, men jag somnade garanterat. Somnade på riktigt på soffan sedan också, och vaknade inte förrän sent, då jag fick gå och göra mig i ordning för sängen … Lejonet satt och grejade med sin hemsida, så jag vet då rakt inte när han gick och lade sig. Sent som katten, tror jag. Han har ju en tendens att fastna när han börjar greja med något, och jag vet i alla fall att han var tröttare än tröttast på lördag morgon. 

Lördag: Vi åt mysfrukost med rostat bröd framför TVn, och sedan ville Lejonet spela lite WoW (han var, som sagt, inte särskilt pigg) så jag spenderade väl lite tid framför datorn samt började pyssla med ett kort … Sedan blev det handling, upphämtning av Masken, dammsugning och matlagning eftersom Mamma Mu och Peter skulle komma på besök. Det blev en fryntlig afton med kycklingpaj, blaskigt vitt vin (men det var ju en fin val på flaskan, som Mamma Mu sade), drinkar, glass (som tog Mu och Peter en hel evighet att göra *fniss*, tacka vet jag Lejonets snabba glassar!) och naturligtvis Melodifestivalen. Peter hade önskan om poängblad att fylla i, men det blev aldrig så … Färgtema hade vi dock, LILA på Mamma Mus begäran. Denna gång tävlade:
1. Ulrik Munther – “Soldiers” (Helt okej, men … att han är pojkaktigt söt räcker inte för mig ;) )
2. Top Cats – “Baby Doll” (C’mon katten, det svänger ju! Lyfte inte riktigt, men rockabilly är nice)
3. Sonja Aldén – “I din himmel” (Snarkvarning! Har hon inte gjort den förut?)
4. Andreas Lundstedt – “Aldrig aldrig” (Ännu en låt som aldrig lyfte. Andreas kan väl bättre?)
5. Timoteij – “Stormande hav” (Okej, men … “Kom” var svängigare … och är det inte fasligt tråkigt med tjejgäng där alla ser likadana ut?)
6. David Lindgren – “Shout It Out” (Min favorit! Svängigt värre)
7. Mimi Oh – “Det går för långsamt” (Om hon hade kunnat hålla tonen så … men svängde iaf!)
8. Thomas Di Leva – “Ge aldrig upp” (DiLeva kan bättre … saknade oumpf)

Ulrik och David till final och Top Cats + Timoteij till andra chansen kändes helt okej ändå … Vi röstade ju inte, så vi får inte klaga i vilket fall som helst :) Fast Peter verkade ha ett gott öga till Mimi Oh … fast bäst öga till Mamma Mu, såklart ;)  

Söndag: Jag vaknade med apont i ryggen och var tvungen att tassa upp och störa Masken, som låg och sov i soffan … Så småningom blev det frukost till Gladiatorerna och därefter blev det promenad in till stadens hank och stör. Jag shoppade två klänningar och två askar strumpbyxor på H&M, men det var allt det blev i shoppingväg. Det var ändå mest promenaden vi var ute efter, eftersom solen sken och fåglarna kvittrade. Det är fortfarande halt på trottoarerna, men det har blivit barmark på några ställen åtminstone. Det är verkligen befriande när man kan gå utan att vara rädd för att halka … Fika på Ahlströms hann vi med också. Alltid trevligt att hänga på tantcafé ;) När vi kom hem mös vi lite framför tvn, sedan blev det WoW och pyssel … Resultatet av pysslet finns till beskådan i Pysselbloggen … resultatet av Lejonets bravader i WoW får ni leta efter någon annanstans ;) Tiden sprang iväg och till slut insåg vi att det var lämpligt att stoppa något i våra magar … Lyckligtvis hade vi förberedd mat som i princip bara behövde värmas, så att vi kunde krypa upp i soffan och titta på Så skall det låta, som för kvällen var oerhört roligt, eftersom det gästades av fyra härliga gubbar från Galenskaparna & After Shave. Herregud vad de är roliga! Lite Criminal Minds blev det sedan också, men det var bara deprimerande, så låt oss hänga fast vid känslan man får av Galenskaparna & After Shave

Idag är de verkligen stendött på jobbet och jag är SÅ sömnig … Får försöka att gå och lägga mig lite tidigare ikväll kanske ;)

This entry was posted in Livet. Bookmark the permalink.

Comments are closed.