Alla hjärtans dag & det där med ålder

Först och främst, till alla er med fyrtioårskriser och/eller åldersnoja: På spårvagnshållplatsen lyssnade jag idag på två äldre damer (i sjuttioårsåldern) som stod och samtalade om ditten och datten, och de kom in på ämnet ålder. Jag tror att det var när de pratade om träning. Hur som helst så pratade den lite äldre utav damerna längtansfullt om att få vara si så där fyrtiofem-femtio igen. Det måste man väl tolka som att det är då livet är som bäst, inte när man är tjugo. Jag undrar hur många äldre (inte trettiofem-fyrtioåringar alltså)  som egentligen skulle vilja vara 20 igen? Inte så många som man tror, gissar jag. Inte jag heller … fast fullt så gammal som snart trettiofyra, hur blev jag det? Jag tror att det mest handlar om att man kanske inbillade sig att man skulle ha gjort och hunnit med mer?! Hur som helst, uppenbarligen ligger de bästa åren framför mig;)

Gillar man is, snö och halka så får man sitt lystmäte mättat i Göteborg just nu … Det kom en massa blöt snö igår och den frös under natten, så nu är det glashalt ute igen. Det var tur att jag såg ishinnan på yttertrappen imorse, för annars hade det nog kunnat gå illa. Var ganska nära att dratta på ändan nu på eftermiddagen, när jag tänkte att jag skulle gå sista biten hem, så det fick bli mer kollektivtrafik – och tjuvlyssnande på damer – istället. Förhoppningsvis lyckas jag ta mig helskinnad till zumban sedan …

Igår var det ju alltså dags för Alla hjärtans dag, alla singlars stora plåga. Jag tycker egentligen att det är ett fånigt påhitt att alla skall fira sin kärlek på samma dag, men … Jodå, Lejonet fick en present ändå. Eller snarare så fick han kort och choklad igår och en paket kommer på posten om några dagar, för jag var såklart ute i sista sekunden :-O Det är inte så lätt att komma på bra presenter till den söte … så det fick bli ett spel, igen. Men jag tror att han gillade det.

Lejonet är lite mer påhittig och driftig än jag, så han hade,bokat in hos på middag och bad på mysiga Hotell Gästis i Varberg. Vi åt god buffémiddag och förvandlade oss själva till russin i Leninbadet. Mysigt värre, och jag lyckades till och med få med mig en fransk bok hem, som jag hittade i en av alla bokhyllor på hotellet:) Jag misstänker dock att denr lite över min svårighetsgrad … Hm … “La condition humaine” av Malraux … Det var inte jättekul att tuta fram och tillbaka till Varberg i snöslasket, men vi överlevde ju, så det kanske man inte skall klaga på ändå. Det var en mysig kväll <3 Mitt Lejon är världens finaste!

This entry was posted in Livet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.