I don’t like Mondays

Måndag igen och jag sitter här och tänker på att jag inte under några omständigheter får bli sjuk. En kollega med någon slags influensa och en kollega med bruten fot … Den senare sjukskriven i åtta veckor om läkaren får bestämma, i två veckor om hon själv får bestämma … vi får väl se hur det blir. Imorgon blir jag med all sannolikhet ensam huvudoperatör på jobbet, så om inte jag skulle komma så skulle det inte gå bra alls … Sedan är det en kollega till på kontoret som skall resa bort i fyra veckor, snart. Hur skall detta sluta? Idag har jag fått hjälp av S, men imorgon skall hon till skolan. Tjoflöjt! Det är bara att hålla tummarna för att ingenting går åt skogen eller strular till sig. Men jag tänker inte stressa upp mig över det nu. Antingen går det bra, eller så går det åt skogen och då lär jag bli stressad nog då i alla fall … Det finns så mycket annat att fundera på och oroa sig för i alla fall :S  

Men nu pratar vi om något roligare! Som vårt turkosa schlagerparty hos Lisa till exempel. Älskling var inte det minsta turkos och D hade bara turkosa strumpor, men annars hade vi jobbat väldigt bra på det turkosa temat, även om jag måste erkänna att alla mina turkosa kläder var lånade av Masken. Lisa blandade mycket turkosa drinkar som i sin tur färgade våra tungor turkosa och M hade gjort turkos pannacotta … Den goda kycklinggrytan med pasta som Lisa gjorde var inte turkos, men det var nog tur det. Mat skall inte vara turkos :) Vi spelade Uno och Råttfällan med Adara och sedan gav vi oss på RoboRally, som må vara lätt att lära sig reglerna till, men det är apsvårt att spela. D var dock duktig (han har nog övat mest *s*) och var ganska nära att gå i mål innan vi var tvungna att ge upp eftersom det var dags för mat och sedan schlager. Frågan är dock om man vill prata om festivalen. Hur i all sin dar kunde Ranelid gå till final? Vem röstade egentligen på honom? I och för sig tror jag att antalet röster var osedvanligt lågt den här omgången, men ändå! Inte för att det fanns så mycket annat som var värt att rösta på, men hallå! Tyckte verkligen synd om Mattias när han åkte ut och fick se sig besegrad av en låt som inte ens var en låt. *skakar på huvudet*
1. Youngblood – “Youngblood” (Mesigt pojkband, men svängde i alla fall lite)
2. Maria BenHajji – “I mina drömmar” (tråkig ballad)
3. Mattias Andréasson – “Förlåt mig” (tämligen trist)
4. Love Generation – “Just A Little Bit” (jag minns den inte ens, men de hade förskräckliga kläder)
5. Carolina Wallin Pérez – “Sanningen” (måste erkänna att jag inte minns den heller …)
6. Andreas Johnson – “Lovelight” (Vi hade ett par olika låtar på förslag som den var plagiat på, men ändå bäst)
7. Molly Sandén – “Why Am I Crying” (Molly är söt och sjunger bra men … tycker nog inte att hon nådde hela vägen)
8. Björn Ranelid feat. Sara Li – “Mirakel” (dussindisco med så kallad poesiläsning, vad har det i melodifestivalen att göra?)
Molly och Ranelid gick till final direkt , Andreas Johnson och Youngblood gick till Andra Chansen … Jag skulle ljuga om jag påstod att jag egentligen hejade på någon utav låtarna, men … inte Ranelids i alla fall!

Stackars Älskling hävdade för övrigt på lördagen att han aldrig mer skall dricka alkohol. Vi får väl se hur det går med den saken, han är ju knappast den förste som har givit det löftet efter en utenatt. De hade inte varit hemma förrän fem, pojkarna … men de verkade ha haft roligt, med medeltida fäktning, drinkar och schlagerdans. Älskling har för övrigt en mycket öm spot på magen där han lär ha fått ett svärd. Hm … Jag är i alla fall glad att jag sov hemma hos Masken, så att jag slapp ligga och vänta på att han skulle komma hem, eller på att han skulle vakna på morgonen för den delen! Masken och jag gick och lade oss klockan tio istället. Så partiga är vi ;) Men vi var ju trötta. Masken somnade första gången vid halv nio :) Annars ägnade vi oss åt att städa i Maskens kök (Masken lekte även rörmokare), laga/äta god mat (lövbiffsrullader med pommes och tzatziki), mumsa godis, se på TV …

This entry was posted in Livet and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to I don’t like Mondays

  1. Miss Mel says:

    a turquoise schlager party? you have more photos? you should send some to me. :-)