Flexibilitet och namn

Vissa människor är verkligen inte flexibla för fem öre, det är nästan skrämmande! Jag var ute på lagret idag och bad herr Tyst (som jag fortfarande tänker på honom som, även om han pratar lite mer nuförtiden) om han kunde hjälpa mig att snabbt packa ihop två dfp som en från fabriken skulle komma och hämta strax därpå. Naturligtvis började han med att grymta åt att han skulle behöva göra det – han är ju lite negativ av sig – men han gjorde det i alla fall. Han började greja och plockade fram en kartong och jag sade åt honom att han inte behövde lägga dem i en kartong, för jag skulle ändå strax lämna ut dem till någon. Då såg han alldeles förvirrad ut och sedan lade han dem i kartongen i alla fall. Det var bäst att göra som man brukade göra, för annars blev han förvirrad och det blev bara fel, sade han. Hallå? Det kan inte vara lätt att leva om man inte kan vara ens ett uns flexibel i sitt tänkande, eller vad säger ni? Tack och lov tyckte inte Axel sedan att han behövde tejpa ihop kartongen också … Tur att inte alla människor är som herr Tyst ;)  

Och så var det klart, prinsessan skall heta Estelle. Lite trevligt tycker jag nog att det är att de valde ett annat namn än alla de som figurerat bland förhandstipsen. På pressen har det ju låtit som att det bara var vissa namn som var aktuella över huvud taget … Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte, hertiginna av Östergötland. Det låter det. Jag är glad att jag inte behöver skriva så många namn på mina papper :) Jag kommer nog ha tillräckligt med problem när jag skall lära mig att skriva ett annat efternamn efter vigseln. Det kommer nog ta ett tag innan man vänjer sig … jag har ju liksom hetat som jag heter i trettiofyra år, det vänjer man sig väl inte av med i en handvändning. Hur som helst så verkar det vara många som tycker att Victoria och Daniel har valt ett dåligt namn till sin flicka, och Herman Lindqvist var visst upprör som bara den. Men varför? De måste väl ändå få välja vilket namn de vill? Och Estelle funkar väl på en prinsessa? Det låter kanske inte så svenskt, men … Jag tror att man vänjer sig :) Första gången jag hörde att någon (en dåvarande kollega) hade döpt sin dotter till Wilma tänkte jag att “herregud, det kan man ju inte heta” och fick bara Fred Flintas fru i huvudet, men nu heter ju var och varannan flickunge Wilma … Jag slår vad om att Estelle kommer att skjuta upp som en raket i statistiken nu också ;)

Bäst som jag var på väg hem med bussen igår så ringde Lejonet och frågade om vi skulle träffas i stan och äta lite och sedan promenera hem i det fina vädret. Sagt och gjort … Vi käkade lite sushi på Slim Food och tog sedan en promenad. Vinden var lite kylig, men annars var det rätt okej. Trevligt att få lite solljus på huden, om man säger så. Vi stannade även på ICA på vägen hem och jag köpte godis, som jag ju varit sugen på hela dagen, och Lejonet köpte semlor, plus att vi passade på att handla mat inför idag. Sedan smockade jag förstås i mig det där godiset alldeles för fort och mådde lite smått illa. Lejonet jobbade lite och sedan spelade han WoW … Själv gjorde jag inte så mycket alls, mer än att önska att jag hade energi att göra något. Jag var så trött, och efter en stunds farmvillande satte jag mig i soffan för att titta på naturprogram, närmare bestämt ”Madagaskar” som jag spelade in i söndags. Det gick förstås sådär … jag somnade sittandes :-O Sedan tittade vi på ett avsnitt ”Criminal Minds”, senaste ”Big bang theory” samt ett avsnitt av ”Wheeler dealers” innan det blev läggdags på riktigt … Så spännande kan man ha det en torsdag kväll när man är trött … Jag hoppas att jag skall vara piggare ikväll, men just nu känns det inte särskilt troligt, om jag skall vara ärlig :( Men det blir i alla fall fredagsmys ;) Undrar just vad man skall titta på nu när På Spåret är slut?

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Flexibilitet och namn

 1. Lisa says:

  Haha, jag skrattade högt när jag hörde Herman Lindqvists uttalande! Hur oflexibel kan man vara egentligen?! Jag tycker det var bra att de valde ett “eget” namn, och Estelle är fint. :) Det är fascinerande att människor faktiskt bryr sig så mycket.

  • Piglet says:

   Men precis! Estelle är väl ett passande namn på en prinsessa, om än inte särskilt svenskklingande. Det hade ju bara känts fånigt om de valt Desirée eller Christina eller vad Herman nu tyckte passade … Inga ungar heter ju så! Huvudsaken är väl att de inte valde Månfare eller något sådant där påhittat namn i så fall. Jag tycker som du, bra att de valde själva!

   • Lisa says:

    Det är intressant det här med vilka namn folk väljer åt sina barn. Min yngsta syster ska ju få sitt första barn vilken dag som helst nu och de blivande föräldrarna är än så länge inte överens om några förslag. I natt drömde jag att de valde något i stil med Månfare, dvs något riktigt, riktigt skumt… ;)

    • Piglet says:

     Spännande med en ny systerdotter :) Nu blir jag nyfiken, du får meddela vad det blir för namn sedan. Jag vet inte om A och jag skulle komma överens om det blir bäbis någon gång heller … Eller jo, det klart, det skulle vi ju förstås göra, så småningom. Ungen måste ju ha ett namn. Men det kan nog bli svårt. Jag vet att A är anti mitt favvoflicknamn Alma i alla fall. Annars föreslog jag Bengt-Elvis som pojknamn … av någon anledning såg A skeptisk ut ;) Namn är svårt … jag tror aldrig att man kan bestämma till hundra procent förrän man faktiskt har barnet framför sig. Om man heter Månfare, måste man bli astronaut då?