Vår?

Det är vår! Eller åtminstone känns det så. Det är inte många grader varmt i skuggan, men i solen är det riktigt skönt. Framför allt är det härligt att den visar sig! Sitter just nu på cafét vid Gunnebo Slott och väntar på Lejonet och Masken som står i en humongos lång kö för att införskaffa fika. Det var inte bara vi som var sugna på att komma hit och promenera idag, den saken är klar. Tyvärr var stigarna lite väl blöta, men det är nog tur att det är lite tjäle kvar i marken, så att det är hårt under …

Annars har Masken och jag promenerat till Kviberg och betalat 60 riksdaler för att komma in på en värdelös så kallad symässa. Vad är det egentligen för kriterier för att få kalla något för en mässa? En workshop och ett gäng inte särskilt inspirerande försäljningsstånd är inte en mässa för mig. Vi handlade inte någonting … De hade för övrigt lika mycket dammsugare, magiska borstar, pärlor och annat som de hade sysaker. Jag lyckades inte ens hitta en virknål, så jag fick låna Maskens igen. Råkade nämligen köpa en ny bok med amigurumis när Masken och jag kikade in på Bokia härom dagen … Fastän jag inte precis virkat mycket ur dem jag redan har. Att virka är svårt, men jag vill ju!

Oj! Nu fick jag sällskap av en liten gul fjäril också, som väl har vaknat till i solen. Hm, fast nu undrar jag om den inte svimmat av, för den ser ut att ligga på rygg:-O 

Igår tog Lejonet och jag en promenad in till stan. Det var massor med vatten i ån på vägen, och änderna behövde inte simma för att förflytta sig, så länge de ville nedströms så gick det undan ändå:) I de små slussarna där det var is senast vi gick förbi forsade det nu fram vatten … Fast i kanalen som går in mot stan låg det fortfarande is. Vi passade på att hämta ut våra nya pass, när vi nu ändå gick förbi … Vi hade tänkt ta en korv på Gourmetkorv, men där var det kö långt ut på gatan, så vi tänkte om och gick till café Caldo istället. Där åt jag en god smörgås och Lejonet åt en god lasagne medan vi förundrades över hur fruktansvärt långsamt flickorna på cafét arbetade … Verkligen i ultrarapid … De skulle nog ha behövt prya på McD i några veckor och lära sig lite tempo och kanske lite effektivitet. Sedan gjorde vi egentligen inte så mycket mer i stan än att kika in på Balders Hage och köpa en liten present till JoJo …
Det var ju en promenad vi var ute efter … 

Och på kvällen tutade vi hem till JoJo där vi hade regnbågsfärgat schlagerparty (med Lisa, D, och Adara också), fick god fisksoppa, åt oss ännu mättare på marängsvisch och snacks samt undrade varför inte några av artisterna från veckans deltävling kunde fått vara med en annan vecka, för det var nästan så att alla veckans bidrag var bättre än nästan alla de tidigare.
1. Charlotte Perrelli – “The Girl” (Svängde bra, tyckte jag, som annars inte är något större fan av Charlotte)
2. OPA! – “Allting blir bra igen” (Jag gillar grekinspirerad pop, men den här var rätt trist)
3. Dynazty – “Land of Broken Dreams” (lite åttiotalsrock sitter aldrig fel!)
4. Lotta Engberg och Christer Sjögren – “Don’t Let Me Down” (men nej … pensionärsvarning!)
5. Hanna Lindblad – “Goosebumps” (jodå, det svängde ju, men gick inte riktigt genom rutan) 
6. Axel Algmark – “Kyss mig” (Håkan Hellström-kopia, fast med bättre röst, om man nu inte älskar originalet alltså …)
7. Lisa Miskovsky – “Why Start A Fire” (riktigt mysig och fin låt, men inte schlager precis)
8. Danny Saucedo – “Amazing” (Dräkterna var coolare än Danny, men visst, det svängde väl lite i alla fall … sjuåriga Adaras klara favvo i alla fall *ler*)
Eftersom Lejonet skulle upp och jobba idag på morgonen så stannade vi inte så fasligt länge, men trevligt hade vi! Det är alltid mysigt att få hänga med goda vänner, inte sant?

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Vår?

 1. Lisa says:

  Oj, en fjäril! Ja, då förstår jag att det känns som vår…
  Semlan ser rätt trevlig ut också…… :D

  Håller med dig om låtarna, det var bättre som helhet den veckan. Jag tyckte Lisa Miskovskys låt var bäst, även om det inte var en typisk schlager.

  • Piglet says:

   Semlan var inte min, men gillar man semlor är jag säker på att den var god. Jag är ingen större älskare av vispgrädde, så det är inte riktigt min grej.

   Det kan för övrigt tilläggas att det idag var minusgrader och snö som övergick till regn, så det är nog inte riktigt vår, trots att man önskar det …

   • Lisa says:

    Aha, jag förstår. Ja, det är ju många som inte är så förtjusta i semlor, själv gillar jag både grädde och mandelmassa, så det funkar!

    Aj då. Ja, jag ser det av nästa inlägg! Jag är i alla fall glad att det inte blir mörkt strax efter tre längre, det är ju alltid något…

    • Piglet says:

     Men det är ju bra att jag lämnar semlorna åt dem som älskar dem, t.ex. du och A :) Jag gillar vanliga bullar eller kladdkaka bättre ;)

     Jaaa! Det är en av det bästa sakerna med den här tiden på året … det blir ljusare! Jippi!