Plingeling!

I rasande fart blev det tisdag. En grå och trist tisdag … Vart tog våren vägen? Igår var det minusgrader på morgonen, sedan blev det snö, som vid tiden för min hemfärd från jobbet hade gått över i iskallt regn. Eftersom jag mötte mor min på bussen hem blev vi ståendes ute ett tag för att prata, och jag var verkligen nedkyld när jag kom hem. Tur att söte Lejonet hade lagat mat när jag kom hem … Sådant känns lyxigt! Idag blir det nog tyvärr upp till mig att fixa middag, för Lejonet jobbar sent. Åh vad jag inte är sugen på att laga mat, men något får jag väl fixa till … Måste ju skämma bort mitt lilla lejon lite också … Egentligen känns det allra bäst att baka något smarrigt till honom, men … det är ju inte nyttigt att äta kakor vad och varannan dag :-O Jag gör ett nytt försök att hålla mig ifrån socker (sedan igår) men jag har redan syndat … åt en liten chokladpralin igår kväll och tog en kopp chocoffee efter lunch idag. Karaktär, vad är det? Jag skulle behöva åka på rehab … eller hälsospa eller något … Någonstans där det inte finns något socker att tillgå, helt enkelt. Men åh vad jag blev sugen på kladdkaka nu ;)

Jag har i alla fall varit en lite duktig Piglet den här veckan och faktiskt ringt två sådana där samtal som jag inte tycker om att ringa. I ärlighetens namn den enklare varianten av sådana samtal (till banker för att be dem skicka koder), men ändå. Två poäng till Piglet! Sedan tog jag mod till mig och skulle ringa till frisörsalongen närmast hemma och fråga om de gör festfrisyrer … men när jag väl ringde – med hjärtat i halsgropen, eftersom jag är som jag är – så fungerade inte telefonnumret som jag hade hittat på internet. Så typiskt! Jag får väl kika förbi på vägen hem, det står väl ett telefonnummer på fönstret, om jag inte minns fel. Det vore väldigt smidigt för mig om jag kunde göra bröllopsfrisyren där, för det är verkligen jättenära hemma … men vi får väl se. Jag brukar ju inte gå till frisören, så jag har liksom ingen frisör att vända mig till ”som jag litar på” eller liknande. Det här med bröllop är ingenting för Piglet … alldeles för mycket som man måste greja. MÅSTE verkligen bege mig till brudbutiken någon dag också, och prova klänningen med skorna och allt det där … måste, måste, måste …

Eftersom Lejonet hade lagat mat redan när jag kom hem så hade vi egentligen massor med tid att göra något vettigt igår, men det blev inte mycket med den saken. Jag kände mig verkligen inte inspirerad att göra någonting. Det är jobbigt när man har sådana dagar, då man känner sig helt urlakad och oinspirerad. Hoppas att känslan inte stannar alltför längre … Vi sade att ”man kan ju inte sitta framför tvn i fyra timmar” men det var i princip det vi gjorde i alla fall … För att göra något annat än titta på tv spelade vi dock tv-spel en stund. Som vanligt blev vi alldeles galna på Super Mario … I övrigt tittade vi på ”Top Gear” (där de bland annat pratade om SAAB) och ”CSI NY” (ett riktigt hemskt avsnitt, med riktigt vidrigt utstuderat elaka ungdomar bl.a.)… och så lite på ett program där de flyttade jättestora saker, en sädeshiss och ett flygledartorn …

Efter vår tur till Gunnebo i söndags åkte vi för övrigt hem och testade Lejonets nya spel, Red November. Det var inte helt lätt att komma in i alla regler, men jag tror att det kan bli ett bra spel att spela när man kommit in i det lite bättre. Det var helt okej att spela nu också, så här första gången, men det gick ju lite trögt, eftersom vi fick titta i regelboken var och varannan sekund. Vi hade dock ganska så mycket tur med tärningsslagen, så vi lyckades faktiskt besegra spelet (det är ett kooperativt spel, där man spelar mot spelet, så att säga). Jag tror att Lejonet var nöjd med sin present i alla fall!

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.