Välkommen måndag!

Glad måndag på er, allihop! Jag tror att det är bäst att man lär sig att tycka om måndagar, för det tycks finnas många fler utav dem än utav andra dagar. Det är naturligtvis inte så, men visst känns det så ibland? Jag vaknade med känslan av att jag helst hade velat sova hela måndagen, om jag skall vara helt ärlig … Vissa mornar låter väckarklockan värre än andra … Men det var bara att pallra sig upp och gå till jobbet i alla fall i vinterkylan. Det var minusgrader igen … men fint väder åtminstone. Skulle gissa på att det är ganska många grader varmare nu på eftermiddagen …

På jobbet fortsätter det att strula. Tekniken alltså, order som inte kommer fram eller grejer som inte blir som det skall … Men idag kändes det lite lättare att hantera (och var lite mindre) än i fredags. I fredags höll nog Annie och jag på att bli tokiga ett tag. Det är så typiskt när man skall iväg tidigare från jobbet att det är saker som hänger upp sig. Vi fick ut det sista av det som var tvunget att vara klart fem minuter innan vi skulle gå. Det är ett under att inte vi däckade totalt under kvällen, men det gjorde vi faktiskt inte förrän vi gick och lade oss. Framåt eftermiddagen tutade vi ju iväg till Sankt Jörgens för att ha lite minikonferens, bara vi på kontoret, med vår kommunikationsguru Kent. Huruvida vi lärde oss så fasligt mycket om kommunikation låter jag vara osagt, men vi hade trevligt … och konferensandet var ganska soft. Mycket lugnare tempo och mindre korvstoppning än förra året då vi var iväg. Jea hade ju påtalat för Kent att det varit lite väl intensivt förra gången, så det blev bättring på den punkten. Det är svårt att ta åt sig saker annars. Vi började med vad som väl närmast kan kallas en konversationsövning, där man skulle prata med en utav sina kollegor med hjälp utav ”frågor” på kort … Camilla och jag var ute och promenerade i en och en halv timma, cirka sju och en halv kilometer, i det sköna vädret och pratade en massa. Det var trevligt … fast jag vet inte om det skulle hjälpa mig att prata med en helt ny människa. Nå, hoppas kan man ju, för det är något jag skulle behöva bli bättre på;) Sedan hade vi tid att bada i SPA-avdelningen – vi spenderade nog största delen av tiden i utomhuspoolen – och att piffa till oss lite före middagen. En cider i baren blev det också … men där var det inte billigt. Annie fick betala 75 för ett glas vin och jag tror att min cider kostade 62. Lite att ta i, tycker jag, speciellt som det kostar att bo på stället också … Jag menar, det känns mer okej att de tar bra betalt på ett uteställe, för där är det ju drickat de skall tjäna pengar på, men på ett hotell är det väl annat?! Hur som helst så fick vi så småningom middag, även om det drog ut på tiden. Varmrätten kom inte förrän strax före tio, så det var en salig tur att vi hade fikat och haft oss innan. Maten var väldigt god i alla fall … Det var en förrätt med avokadoröra (den var jättegod!) och rom på en liten smörgås, en varmrätt med långkokt högrev och en efterrätt med créme caramel. Efter all denna mat och ett par glas vin så sov man gott, kan jag lova. Jag vaknade någon gång på natten och var fruktansvärt varm, men annars sov jag bra …

På lördagen vaknade jag strax efter sju och blev helt fascinerad av att det redan var ljust. I ärlighetens namn trodde jag först att vi hade försovit oss … Efter lite piffande och lite läsande i väntan på att Annie skulle piffa sig så var det dags för frukost … och frukostbuffén var inte att leka med! Herre min je, vad mycket gott det fanns att äta där! Tänk om man finge äta sådan frukost varje dag! Då hade man nog blivit rund som en boll … Efter lite mer kommunikationsövningar, lite mer fika, och en god lunch (ryggbiff, tror jag att det var) så var det dags för lite kreativt arbete. I ledning av konstnären Helena från Art4U fick vi måla självporträtt som såg ut som om Picasso hade varit framme. Det var verkligen jätteroligt! Fantastiskt snygga blev vi på bilderna allihop om än knappast porträttlika!

Sedan fick vi tuta hem och göra vad vi ville;) Jag sätt väl vid mitt skrivbord tills dess att Lejonet kom hem (han jobbade på lördagen) och sedan åt vi middag – den goda fisksoppan som vi fick med oss hem från JoJo – och tittade på TV. Bland annat såg vi Top Cats och Thorsten Flink gå vidare till final från Andra Chansen i Melodifestivalen – vilket vi var tämligen nöjda med, även om programmet i sig var väl tjötigt – och några utmanare få stryk av Gladiatorerna … Därefter stöp de två trötta djuren i säng …

På söndag morgon trodde nog inte Lejonet sina öron när min väckarklocka började pipa tjugo över sju och han insåg att jag faktiskt ställt klockan för att se på Vasaloppet. Men det måste man ju göra … Och det är speciellt starten som är cool, vilket betyder att man får gå upp tidigt … och sedan spendera några timmar framför TVn för att se vem som vinner, vilket även i år visade sig bli Jörgen Brink. Ett stort grattis till honom, med andra ord! Och så även till vår jobbarkompis Razz som tydligen hade förbättrat sin tid från förra året med mer än en timme. Bra jobbat!

Den enda motion jag fick var dock ett par omgångar av uselt spelad bowling. Jag är ingen stjärna på det spelet någonsin, men igår gick det värre än vanligt. Har ju haft tämligen ont i mina tassar och armar det sista och tappat både det ena och det andra, så det var väl inte den perfekta uppladdningen för just bowling. Jag tappade åtminstone inte klotet, vilket både Masken och mor min lyckades med, men jag gjorde inte heller några fantastiska slag, kan vi väl konstatera. Egentligen var det nog ingen utav oss som spelade på toppen av sin förmåga, till och med far fick rätt dåliga poäng (för att vara han). När vi sportat klart knatade vi iväg till Tara’s och åt middag, och det var förstås jättegott. Gillar den restaurangen skarpt. De har bra mat till humana priser och de är alltid jättetrevliga! Jag åt väldigt mumsiga oxfilerullader med ost och vitlök och till det potatis, grönsaker och vitlöksyoghurt. Hur gott som helst!

Det var lite kyligt ute så när vi kom hem var det gött att krypa upp i soffan och dra filten över sig. Vi tittade på filmen “Immortals” (som var okej, men inte mycket mer än så …) och på “Så skall det låta” … och sedan var det marsch i säng som gällde … Och nu, nu tänker jag mysa med mitt Lejon, en kopp te och en nybakad morotsmuffin! Tjing!

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.