Det räcker nu!

image

Vi fick ett sådant fint vykort från JoJo igår, på vilket hon och Dan tackade ja till att komma på bröllopet. De enda hittills som har svarat via posten. Visst är det lite extra trevligt att få en hälsning som är analog? Mejl och sms i all ära, men ett vykort eller ett brev är så mycket roligare att få. Och det var precis vad jag behövde igår när jag kom hem, för då var jag en mycket uppgiven liten gris. Tur att Lejonet var hemma och kunde hålla om mig och säga snälla saker …

Jag var ju på Ramonas igår och skulle kolla på klänningen tillsammans med sömmerskan, som visade sig vara den där inte alltför roliga damen som vi råkade på andra gången vi var där … Hur som helst så, jovisst, klänningen behövde vidgas (jag tänker för att jag blivit tjockare, men med tanke på att det var över bysten och inte över magen så undrar jag egentligen om det inte var måttningen som var fel?!) och sedan skulle ju längden justeras … & det senare irriterar mig. Varför sydde de inte klänningen i rätt längd istället? Kortare har jag ju garanterat inte blivit. Hur som helst, vad tror ni då sedan att hon skulle ha för detta? Jo, fyra j*vla tusen! (Nu inser ni att Piglet är upprörd, när hon använder svordomar) Det är ju väldigt bra business att beställa hem klänningen i fel längd så att deras sömmerska hålls med jobb, kände jag då. Jag vet inte hur sånt här brukar fungera, men … nog har man hört att alla skor sig på brudpar. Jag kan i alla fall inte säga annat än att jag känner mig lurad och snopen och dum. En klänning som från början skulle kosta 8500 plus 500 i frakt (första beskedet jag fick, den där dagen då JoJo och jag var där) kostade plötsligt 8950 plus 1000 i frakt plus 500 i administrativ avgift bara två dagar senare, när jag skulle beställa den. (Ja, jag inser att jag borde ha protesterat redan då, men jag är ju inte sådan, och det är jag väl knappast ensam om … man skall inte behöva bli utnyttjad för det) Och sedan skall den då ändras för 4000 till? Plus att det kostar typ 900 kronor att få hyra en underkjol till den över helgen. 15350 istället för 9000 alltså … och jag nästan bara undrar om de inte skall lyckas trycka dit något mer?! Och jag tänker att jag har åtminstone pengarna … men det här måste ju hända även folk som har en tajt budget? Är det för mycket begärt att tycka att de kunde ha informerat från början om alla de här extra kostnaderna?

… och ibland önskar jag mer än någonsin att jag inte var en feg liten stackare som inte säger ifrån eller ifrågasätter eller blir arg utan bara blir ledsen och vänder ilskan inåt …Som jag sade till Lejonet igår så känns det inte roligt längre. Jag får ångest och mår illa när jag tänker på det, om jag skall vara ärlig. JA, klänningen är jättefin, men … just nu känner jag bara att jag önskar att jag hade köpt en vanlig klänning istället. Alltså, inte en fyrahundrakronors på H&M men … en finare klänning bara. Typ som den som Masken skall ha. Det hade räckt. Jag hade varit fin ändå, och jag hade sluppit ångest. Det viktiga är ju att jag får mitt fina Lejon! Jag som helst bara hade åkt iväg till Paris och gift mig med honom, bara han och jag eller möjligen med ett par vittnen … ni vet? Bara något enkelt … Hur blev det så här? Och ja, jag inser ändå att vårt bröllop säkerligen är lågbudget jämfört med många andras … men det spelar någonstans liksom ändå ingen roll. Vissa saker är helt enkelt inte värda vissa pengar, som t.ex. att en klänning inte är värd 15000 oavsett om den är underbart vacker …

… och vissa dagar mer än andra önskar jag att jag var en modig och kaxig och stark person som faktiskt sade ifrån och ifrågasatte och inte en feg, rädd, osäker liten gris som vänder ilskan inifrån och gråter …

This entry was posted in Livet, bröllop and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Det räcker nu!

 1. Alex says:

  Fy vad tråkigt med alla extra kostnader, jag förstår din frustration! Men du får tänka att det är en gång i livet och du ska ändå känna dig som den vackraste brud i världen och vacker kommer du bli! Du får ta med dig någon som vågar ifrågasätta lite mer nästa gång…

  kramis!

  • Piglet says:

   Tack söt! Jag kanske kan ha en Alex med mig i väskan som kan hjälpa mig med sådant där? ;)
   Men det är verkligen som de säger … så fort man sätter “bröllop” eller “brud” framför en vara så går den upp minst till det dubbla i pris :P

   Du är för övrigt välkommen att komma på bröllop och fika den 19/5 om du vill :)

 2. Lisa says:

  Men hjälp!! Det där låter ju inte klokt. Fy vad fult gjort att lägga på så mycket extra kostnader så där efter hand. :( Just medan jag läste texten så tänkte jag: “jaha, men det kanske är smartare att ha klänningen lite för lång till att börja med, istället för att upptäcka att den är för kort för det går ju inte att ändra…” men sedan när jag läste kostnaden för ändringen satte jag verkligen kommentaren i halsen!! Det är konstigt med allt sånt där, att det måste kosta så mycket pengar. :( Men du kommer att bli så fin! Får man se bilder på FB sedan??

  • Piglet says:

   Jo, men precis. Det var en annan kompis som sade något liknande, att de syr klänningen för lång för att det går att förkorta den men inte att förlänga den, men … Det känns inte som att kostnaden för ändringen är rimlig. Isf tycker jag att kortandet skulle ingå i priset. Att sy ut den för att man har blivit tjockare (om det nu är det det beror på) är väl en annan sak … men det känns ändå som väldigt mycket pengar för en ändring, om man betänker att det då skulle kosta 8500 för att sy hela klänningen med material och allt … eller?

   Man får väl försöka att inte tänka på det :P

   Klart att det kommer bilder på FB sedan … När har jag inte lagt ut bilder liksom?! ;) Klänningen är verkligen jättefin, det kan jag lova i alla fall :) Förhoppningsvis kommer inte jag att se alldeles tokig ut heller. Du får gärna be om solsken till den 19/5, om du har bra kontakt med vädergudarna ;)

 3. Gavin Sheedy says:

  Min brors bröllop var extremt dyrt, men till slut var det ändå en dag var han och hans älskling stöd framför familj och kompisar, och sagt att de skulle bli tillsammans tills de dor. Det är den viktigt, övrigt är bara ett fest.

  Du är ganske bra att säger ifrån. Det ska alltid finns visa dagar, men de går över.

  • Piglet says:

   Haha, ja, jag tror inte att vårt bröllop direkt kommer att bli bland de värsta kostnadsmässigt sett, men ändå …
   Det är ju det jag menar … det är ju själva grejen som är viktig, vad man har på sig etc. är egentligen inte så jäkla noga.
   Lejonet tycker ju om mig i mysbyxor också ;)