Stugdagbok 14/4 2012

Idag vaknade vi till strålande sol och fågelsång klockan sju, väckta utav en hackspetts ivriga pickande. Efter lite spaning insåg vi att det var en utav de gamla fågelholkarna strax utanför fönstret som var hans favorittillhåll för pickande, kanske för att den är ihålig och det blir mycket ljud? Det var lite kyligt i stugan, så efter en stund steg jag upp och gjorde upp lite eld i kaminen. Hur mysigt är inte det då? :) Några försök att fotografera hackspetten gjorde jag också. Hoppas att något kort blir bra! När man zoomar en massa blir ju kameran mer känslig för skakningar och jag är inte så värst bra på att hålla händerna stilla, tyvärr. En blåmes och en duva har jag sett också, samt en brunaktig fågel som jag gissar är en hona av någon art, men jag är för dålig på fåglar för att säga vilken. (Fast jag visste i alla fall att det var en bofink de frågade efter i det gamla avsnitt av “smartare än en femteklassare” som vi tittade på till frukost efter att vi insett att det var alldeles för deprimerande att se på Nyhetsmorgon, där de pratade om massakern på Utöya och Titanics förlisning.)

Lejonet tycker nästan alltid att jag är fånig när jag säger det, men det känns ofta som att tiden bara försvinner om morgonen. Trots att vi gick upp si så där halv åtta så var klockan plötsligt halv elva. Vi tutade iväg till Byggmax för att handla lite grejer, sedan åt vi smörgås och muffin på Strandgatan innan vi tog en tur till Överby för att handla lite ytterligare pryttlar. Solen strålade mest hela dagen, medan det verkar som att det snöat något otroligt i Stockholm och att det ösregnade i förmiddags i Göteborg. Pratade med BA i telefon & i Åmål var det också sol … Så det verkar ha varit spridda gracer med vädret. Masken satt i solen på balkongen när jag ringde henne på eftermiddagen, så det bättrade sig i Gbg också, vad det verkar.

Lejonet har fixat och trixat i köket och med kaklet under kaminen och jag har varit i trädgården och grejat. Har rensat bort lite gräs och annat bös ur en av rabatterna, bråkat massor med en eländig klängväxt som har tagit över halva tomten, träffat på läskiga maskar, en stor spindel och en jätteläskig stor skalbagge, planterat primula vulgaris och helleborus niger och klippt bort massor utav torrt gammalt bös med sekatören. Man kan ju säga att man är lite mör i kroppen … Men det är skönt. Härligare än att vara trött i huvudet och seg!

En promenad har vi hunnit med också, sex kilometer ungefär. Vi försökte hitta en väg ner till sjön, men hittade istället en gård som såg alldeles övergiven och maläten ut. Vi trodde först att den var öde, men sedan såg Lejonet att där stöd en bil (en som såg körduglig ut, till skillnad från vraken som också fanns där) och sedan såg jag någon som gick i dörren på en utav de nötta uthusen. Jag tyckte, ärligt talat, att det kändes lite läskigt. Man undrar vad det kan vara för någon som bor så isolerat och i hus som ser alldeles fallfärdiga ut, gården såg verkligen ut dom om det var åratal sedan någon brydde sig om den. Att jag sedan kom och tänka på 1) damen de pratade med på radion i förra veckan som en gång hade fått en förfrågan om isolerade hus till uthyrning av Breivik och 2) det läskiga X-filesavsnittet (jag tror att det heter “Home”) med de inavlade bröderna gjorde väl inte saken bättre. Jag såg framför mig hur någon kom ut med en hagelbössa och sköt efter oss för att h*n trodde att vi skojade. Japp, ibland har jag för livlig fantasi! Ner gill sjön kom vi aldrig, men på vägen hem fick vi en trevlig pratstund med våra finska “grannar”. De är mysiga (& att de pratar som mumintroll gör ju inte saken sämre)! Efter en stund ville de bjuda in oss på kaffe, men eftersom våra magar kurrade och vi var på väg hem för att äta middag fick vi tacka nej.

Lite Kelda gulaschsoppa och Coops pannkakor senare är vi så mätta och belåtna. Och laddar upp för soffgos;) Misstänker att vi kommer att somna riktigt gott sedan!

This entry was posted in Stugan and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.