Stugdagbok 15/4 2012

Idag vaknade vi inte till någon hackspett, utan till droppandet från hålet i stuprännan, som oturligt nog befinner sig precis utanför fönstret där vi har vår säng. Dropp, dropp, dropp … När vi väl kravlade oss upp hade det dock slutat regna, vilket man ju får vara tacksam för. Det är trevligt när vädret är så medgörligt att det regnar om natten och sedan låter solen stråla under dagen. Det var inte riktigt lika fint väder som under gårdagen, men trevligt nog. Vi trodde ett tag att det skulle börja regna, men det blev faktiskt inte så mycket mer än några droppar. Lejonet säger även att det kom lite hagel, men då tror jag att jag hade somnat ;)  

När vi satt och åt frukost (även idag tittandes på ”Smartare än en femteklassare”) kom det en domherre och satte sig mitt i blickfånget från fönstret. Vad glad jag blev då! Domherrar är ju så söta! I övrigt var det de vanliga fåglarna som huserade där ute … nötväcka, talgoxe, blåmes, hackspett … och så en liten brungrå gynnare med svart huvud som jag inte vet vad det är för sort. Jag gillar verkligen att sitta och titta på de små sötnosarna när de kommer och äter av våra frön och nötter.

 Vi ringde till Masken och spelade fanfar från YouTube och kraxade fram “Ja må hon leva” eftersom det ju är hennes födelsedag idag! Jag tror att hon blev glad ;)

Lejonet satte igång med att försöka borsta fram stengången som en gång har funnits utanför trappan men som nu mest liknade en mossväg och jag gav mig på att klippa och gräva lite mer i trädgårdslandet … men i ärlighetens namn så kände jag ganska snart att jag inte orkade mer. Var tämligen trött i kroppen efter gårdagens övningar. Man är ju inte så vältränad va … Efter ett tag packade vi ihop lite fika och promenerade en liten bit bort från stugan bara, och picknickade vid en sten med utsikt över en åker. Vi såg inga spännande djur (bara en massa myror) men vi hörde något som vi inte kunde identifiera … gissningsvis några fåglar som lekte. Underliga ljud hade de för sig, men vi kunde inte få syn på dem.

Eftersom himlen började se lite lurig ut gick jag in och lade mig på soffan med ”Game of thrones” (bok 1) och trodde att Lejonet snart också skulle komma in, men han stannade ute och fisslade med både det ena och det andra, medan jag latade mig. Ibland är han nästan lite jobbig på det viset, Lejonet, han är alldeles för flitig och duktig … man får lätt dåligt samvete. Sedan ville det sig förstås inte bättre än att jag somnade en stund också. Hoppsan! 

Sedan var det bara att ta tag i det som är minst roligt med att vara på landet, det vill säga disken. Det är lite krångligt att diska när man inte har rinnande vatten och måste värma vatten i vattenkokaren … men det är smällar man får ta! Vi diskade ju bara en gång på hela helgen ;) Lite packande och dammsugning fick det förstås också bli, innan vi styrde kosan hemåt i kvällssolen (som vi hade i ögonen mest hela vägen).

This entry was posted in Stugan and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.