Möhippad!

Det är måndag igen och jag känner mig som en zombie. Man skulle kunna tro att jag var ute sent och festade igår, men så är det ju inte. Igår var en väldigt seg dag i flocken, för vi hade ju varit igång med party hela lördagen. Det var nog mer regelrätt party på pojkarnas sida, och de var också mest utslagna. BA är ju alltid seg, men igår slog han bestämt rekord … och Lejonet var inte alltför frack han heller, även om han var värre efter Eriks svensexa ;) Hade Ninni inte tvingat dem hade de nog inte orkat sig utanför huset över huvud taget, men vi lyckades få dem att inse att de var tvungna att offra sig lite, när Ninni nu faktiskt var i stan. Det händer ju inte alltför ofta …

Jag var ju fullkomligt inställd på att hålla masken om att BA och gänget skulle komma och kidnappa Lejonet, så jag blev tämligen överraskad när flickorna dök upp och hämtade mig först. Jag hade funderat på om det inte var något på gång med anledning av någon kommentar som Ninni skrivit på Facebook, men inte mer än så … och, som sagt, jag hade ju fullt upp med att inte avslöja något för Lejonet, så jag funderade inte så mycket över det egentligen … Men det var så trevligt att få se sex glada tjejer utanför dörren! De bjöd på bubbel och var snälla nog att låta mig ta på klänning och make-up och grejer innan vi skulle ut och tuta … Jag är inte helt säker på att pojkarna var lika snälla mot Lejonet, men han fick byta om senare på dagen i alla fall :)  

image

Sedan tutade vi iväg till Pick n’ Paint på Olivedalsgatan där vi fick måla keramik. Det var väldigt roligt, men tyvärr dröjer det ett tag tills vi får se det färdiga resultatet eftersom våra alster skall glaseras och brännas. Jag gjorde en mjölkkanna och de andra flickorna målade muggar. Tyvärr fanns det inte sex stycken utav de muggar jag tyckte bäst om, så istället blev det tre sådana och tre av en annan sort. Jag tror att vi alla led av prestationsångest – hur ofta målar man på något som faktiskt skall användas, liksom? – men jag är helt övertygad om att alla grejerna blir fina! Det skall bli väldigt spännande att se hur det blir när det är klart, för allting såg ut att vara i pastellfärger nu och fastän vi ju sett färgerna så som de kommer att bli när det är brända och klara så är det ändå svårt att tänka sig. 

När alla började bli klara med sitt målande – Hanna var förstås klar sist *blink* – insåg vi att vi var väldigt hungriga. Vips trollade Lisa fram mumsiga pannacottor ur sin stora kasse, så att vi kunde få lite snabb energi. Det var ju lunch på G, men det krävdes transport först, och ibland måste man ha något i magen NU, inte sant? Därefter klev vi på spårvagnen och åkte hem till Masken, där det bjöds på kycklingsallad och mer bubbel. Lyckligtvis var det inget starkt bubbel så vi blev bara lite lagom fnissiga ;) När vi var mätta och glada igen dukades det fram mer pyssel, i form av scrapbooking! Masken hade satt ihop olika teman som det skulle scrappas på och hade förstås material att erbjuda. Jag fick börja med att scrappa en sida om Lejonet (han skall visst ha fått scrappa en sida om mig, men den har jag inte fått se) och de andra fick dra teman på måfå. Alla var ju inte lika vana pysslare, och prestationsångestnivån var hög hos somliga (värst hos Elisabeth, tror jag) men det gick förstås galant. Det kommer att bli ett roligt album att titta i för Lejonet och mig, den saken är klar! Jag fick så småningom även scrappa på temat camping … Massor utav trevligt pratande och skrattande blev det förstås under hela dagen och kvällen också! 

Tiden bara rann iväg och så småningom insåg alla på nytt att det vore gott med mat. Värsta lyxmiddagen blev det, men chevretoast till förrätt, nötytterfilé och potatissallad till varmrätt och Lisas goda chokladkaka med hallonsås till efterrätt. Om jag inte minns alldeles fel så var klockan runt midnatt när vi väl hade ätit middag. Då hamnade alla i matkoma och hade inte lust att göra så mycket mer. Pojkarna messade att de gått till Excet för att dansa, men … där hamnade aldrig vi. Så småningom drog sig alla hemåt, helt enkelt … och jag fick vänta några timmar innan Lejonet och BA dök upp där hemma, precis lagom tills att jag hade lyckats somna. Lejonet var gosig och mysig och talade om hur mycket han tyckte om Piglet, så jag kunde inte precis klaga över att han väckte mig … fast sedan kunde jag inte somna om igen på jättelänge :P

TACK Masken, JoJo, Lisa, Hanna, Ninni och Elisabeth för en helt underbar dag! Ni är så fina! <3

This entry was posted in bröllop. Bookmark the permalink.

2 Responses to Möhippad!

  1. Lisa says:

    Tack själv! Vi hade ju inte gjort det utan dig ;-)

    • Piglet says:

      Nej. Det hade ni kanske inte gjort ;) Men som vi sade då – egentligen borde man hitta på sådana där roliga saker och träffar även när ingen gifter sig ;) Nåja, vi brukar ju iaf knåpa ihop pysselträffar ibland