Aktiv lördag

Eftersom jag aldrig kom i säng igår – det blev inte förrän efter tolv – så sov jag lite längre än vad jag hade tänkt mig i morse. Vaknade nog till hyfsat tidigt första gången, men somnade sedan om – det fanns ju ingen att gosa med – och vaknade inte förrän strax före tio. Då hade jag ont i huvudet, vilket ofta händer när jag sover för länge. Käkade lite frukost och facebookade lite grand, tittade lite halvt på “Miami Ink” … Messade med Masken, som hade vaknat med migrän, så vi fick vänta och se lite om hon piggnade till.

Tog mig själv i kragen efter ett tag och bestämde mig för att nu banne mig skulle jag ge mig ut och testa att jogga. Om man aldrig börjar så kommer man ju aldrig någon vart, eller hur? Problemet är ju bara att jag helst inte vill att någon skall se mig när jag springer … så jag försökte hålla mig på lite “stigar” vilket innebar onödigt mycket höjdskillnad, men vad katten! Jag är sämst in världen på att springa och hatar det verkligen, men jag VILL lära mig att tycka om det. Höll på att dö efter fem minuter eller så och var tvungen att sätta mig ner och flåsa lite … och jag sprang inte mer än 1,5 km (varav jag för övrigt powerwalkade en del) men det är i alla fall en början! Jag har inget flås över huvud taget just nu ju :( Men det skall det bli ändring på! Och därmed basta! Enligt RunKeeper sprang jag 1,58 km på 12,52 minuter, hade en medelhastighet på 7,35 km/h och brände 133 kalorier.

Från InterSports blad

Masken piggnade till så småningom och kom över. Vi drog till Backaplan och där köpte jag den fina rosa cykeln som jag spanade in i Team Sportias blad härom veckan. Den är så fin! Och jag tror att det blir bra för mig med en “tantcykel” där man sitter mer upprätt, för jag får alltid ont i handlederna av min “sportigare” cykel. Jag tänkte som så, att den gamla cykeln kan jag ta till landet, och laga den där. Behöver ju faktiskt ha en cykel där också. Så nu får ni inte döma mig för hårt för att jag köpte en ny cykel istället för att laga den gamla ;) Det blir ju aldrig av … Jag kan inte göra det själv, och ja … det blir aldrig av att Lejonet gör det (inte hans fel direkt, för jag tar aldrig tag i det heller …) Eftersom jag ville få den monterad så kan jag inte hämta den förrän på torsdag dock, så det blir inget cyklande riktigt än …

När vi var på Coop för att handla mat hittade jag ett nytt träningsspel till Wiin på rea, så det har Masken och jag tränat med. Fitness Coach: Dance Workout. Vi behöver nog öva lite på det, men förr eller senare blir vi nog bra ;) Det är ju vissa danser som är svårare än andra. Salsa är t.ex. mycket knepigt!!! För att inte tala om när man skulle leka matador. Nu spelar Masken Wii Fit Plus, så jag passar på att skriva lite :)

Städat lite på skrivbordet har jag gjort också, men bara marginellt … och så har vi lagat fläskkotletter, ugnsrostad potatis och tzatziki till middag … och hälsat på en kortis hemma hos föräldrarna, som åker på semester till Holland imorgon. Slår vad om att de kommer att få se massor utav fina blommor!

Ni måste väl ändå hålla med om att vi varit ganska aktiva idag, Masken och jag? :)

This entry was posted in Livet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Aktiv lördag

  1. Mély-mélo says:

    Is that your future new bicycle? It reminds me of my very pink first bicycle. :-)

  2. Lisa says:

    Ja, det lär vara blommor i Holland nu! Säkert väldigt fint. :)