Aktiva val?!

När jag kom hem idag, strax före fem, så tänkte jag: “Wow! Nu har jag fem timmar på mig att göra vad jag vill” (beräknad på läggdags klockan tio, vilket jag tänkte att jag kunde passa på att hålla när Lejonet inte är hemma, så får vi se hur det går med det.) Nu är klockan en bit efter åtta och det känns inte alls som om jag utnyttjat de där timmarna särskilt väl. Fast samtidigt kanske det är dumt att alltid känna så? Det är ett utav mina stora problem – jag är alldeles för bra på att slappa, men alldeles för dålig på att njuta utav det …

Men visst är det läskigt hur tiden bara tycks springa iväg ibland? Och hur lätt man fastnar framför TVn fastän man har tänkt sig att låta bli? Vi tittar ganska mycket på TV (fast sällan på det som går på TV just nu) när Lejonet är hemma, så jag brukar försöka att låta bli när jag är ensam. Men jag satte på TVn eftersom jag skulle träna lite med mitt nya spel … och när jag var klar fastnade jag framför en dokumentär om Heinrich Himmler. Vad nazisterna gjorde under kriget är så fruktansvärt hemskt att man inte ens kan sätta ord på det, men jag kan inte låta bli att läsa om det eller se på saker som handlar om det. På något sätt vill man väl ändå försöka förstå hur något sådant kan hända … och så blir man rädd när man tänker på att det finns folk som tror att det aldrig hänt! Vi får aldrig glömma … men tyvärr händer det ju mycket skit även i vår tid :P

Hur som helst … Egentligen har jag inte varit en SÅ dålig gris idag. Efter jobbet promenerade Masken och jag 3,26 km (sedan cyklade hon åt ett håll och jag tog bussen åt ett annat) och sedan drog jag till Backaplan och Team Sportia där jag hämtade ut min fina rosa cykel från en herre som hette Per och som lovade att den nu skulle vara fit for fight att cykla på. Det visade sig, lyckligtvis, vara sant. Jag skall väl inte påstå att jag susade hemåt, men det gick i alla fall inte så dåligt som jag hade fruktat att det skulle göra. Jag var tvungen att stanna och pusta lite på toppen utav Göta Älvbron, då jag även passade på att ta på mig en scarf om halsen då det blåste kallt, men annars cyklade jag (nästan) non stop. En liten bit i en otäck backe gick jag visst också … 6 km ungefär blev den första cykelturen på Rosa Faran. SÅ nu är det meningen att Piglet skall komma i form! :) (och då menar jag inte formen rund)

1 maj folkens, första dagen på det nya året – YEAR by Bibik-året! Och vi ska starta det med att direkt sätta ribban för vad som är på gång. Inte ändra tio vanor på en gång, inte sätta oss på extrem diet eller sätta upp orimliga träningsmål som inte funkar ihop med det dagliga livet, men sätta igång en inställning. Ett tänk. Det handlar om att bestämma sig.” skrev en kompis’ kompis i sin blogg härom dagen. En blogg som jag börjat läsa på sistone för att den är inspirerande … på ett ganska lagom sätt, trots att Magdalena uppenbarligen är så väääääldigt vältränad och driftig att man egentligen blir lite rädd när man tänker på det ;) Det står en massa mer i det där blogginlägget också (läs det) men … i alla fall … JAG VILL! Jag vet inte om jag alls är kapabel till att ta tag i mitt liv, göra aktiva val och bli det bästa jag kan vara … men jag skulle vilja försöka. Jag skulle vilja hitta litekaraktär inom mig själv. Jag vill kunna välja bort sådant som jag vet inte är bra för mig, och jag vill kunna unna mig ibland. Jag vill bli starkare inombords. Jag vill kunna vara stolt över Piglet. Jag har inte gjort alla de aktiva val som jag hade velat göra idag – som att t.ex. låta bli att äta ur asken med Noblesse som Lejonet lämnat på vardagsrumsbordet – men jag har åtminstone gjort några. Jag tog inte bussen hela vägen till Backaplan, jag tog med mig cykelhjälmen till cykelturen hem, trots att det var knöligt, jag tränade med Wiin trots att jag redan hade cyklat … (Det finns åtminstone två saker som jag borde gjort idag – pratat med frisören om bröllopsfrisyren och ringt vaktmästaren om vårt badrumsavlopp – som jag inte gjort, men kan vi låta bli att prata om det nu?)

Det känns i alla fall bra att jag skall börja cykla igen! :) Kanske kan jag komma igång då … Jag skall testa att jogga någon mer gång också … och nu är det ju vår, så man bör ju kunna komma ut på fler promenader. Igår tog vi t.ex. en tur till Råda Säteri och promenerade där, utefter Rådasjön, bland vackra vitsippor och annat underbart. Visst är våren en underbar tid?

This entry was posted in Livet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.