Världens sämsta bloggare

… det måste ju vara jag. Det har hänt massor på senaste, men jag har inte hunnit/orkat/haft inspiration till att skriva något alls. Typiskt!

Idag känns det som att jag mest har bråkat med min dator. Först försökte jag få ordning i mitt iTunesbibliotek. För ett tag sedan flyttade jag alla mina musikfiler från datorn till en extern lagringsplats (eller vad man nu kallar det) och sedan ville ju iTunes inte spela andra låtar än dem jag laddat upp efter flytten, eftersom den inte hittade de gamla längre. Jag tänkte idag – sent om sider – att jag skulle göra slag i saken och ta bort alla de gamla uppgifterna från iTunes och sedan lägga till alla låtarna igen, kopplade till deras nya plats. Enkelt ordnat, trodde jag, men naturligtvis var det inte så … Jag trodde att man bara skulle kunna tala om för iTunes att man ville importera alla filer som låg på den nya adressen … Det kanske går, men jag begrep i alla fall inte hur. Antingen vill den hämta ALLA filer som finns på den externa grejen (inklusive alla Lejonets hårdrockslåtar) eller så vill den inte hämta några. Jag vill ju att den skall hämta alla låtarna i Pigletmappen … Men men … det verkar inte bättre än att jag får hämta in några artistmappar åt gången, då funkar det i alla fall, även om det går långsamt. Att min dator sedan helst inte vill göra något annat samtidigt som den har iTunes igång, det är en annan femma. Lejonet skulle förmodligen skylla det på att jag har en halv miljon foton liggande på hårddisken, men jag vet inte jag …

Nu har för övrigt den externa lagringsplatsen bestämt sig för att inte kommunicera med resten av nätverket så nu kommer jag inte åt musiken i alla fall, vare sig från min dator eller från min telefon *suckar* Förhoppningsvis kan Lejonet fixa det när han kommer hem, för jag begriper i alla fall inte vad jag skall göra.

image

Kyckling & potatissallad

Pysslat lite har jag gjort och slängt återvinning och varit till affären. Inte mer än så, och då var jag ändå uppe före nio i morse … Men men … att pyssla och att bråka med datorn, det tar tid det :-P

Igår sov jag alldeles för länge, men sedan kom jag i alla fall iväg ut. Jag hade egentligen tänkt mig att jag skulle sitta inne hela helgen och titta ut på regnet, slappa, läsa,

image

Kolasnittar & kladdkaka

brodera, pyssla, blogga … men … Det var ju inget regn igår utan strålande solsken. Inte så fasligt varmt, men ändå. Så jag tog istället tacksamt emot Mus erbjudande om att hänga med henne och Rosie och så blev det en jättebra dag utav det hela. Vi lunchade på Rosencafét i Trädgårdsföreningen, satt på uteserveringen där … Sedan tog vi oss hem till Mu, där vi bakade kakor, åt soppa, bubblade, tog en promenad till Slottskogen, tittade på filmen “Hysteria” (som var väldigt rolig, även om den blev lite väl pinsam för Piglets smak emellanåt), yogade, skrattade och hade det allmänt trevligt :)

Lejonet är iväg på läger, för den som undrar vart han tagit vägen. Sista helgjobbet innan sommaren nu … skönt!  Och jag tror bestämt att mitt goa lejon är i väldigt stort behov av semester, så det är tur att det bara är två veckor kvar att jobba nu …

This entry was posted in Livet and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Världens sämsta bloggare

 1. Mély-mélo says:

  hmm kladdkaka!

 2. Gavin says:

  Jag tror att jag slå dig för dåligt bloggning.

  Jag hade det här proble också, men det fungerade att markera och spela spår some jag vill har… dock, så snart man stänger av externt enhet, glömmer iTunes bort dem igen. Sådär bra. :/

 3. Lisa says:

  Trevliga bilder du har där! :) Jag menar, trots att jag inte äter kyckling så ser det väldigt fint ut med solbelyst tallrik och så. Och kladdkaka OCH kakor! :D

  • Piglet says:

   Ja, man får passa på när man kan äta ute. Det har inte hänt så många gånger hittills i år, kan man säga. Fy vilket trist väder vi har … kallt och regnigt för det mesta :P Men men … det kanske blir bättre nästa vecka när jag har semester :)

   Kakor är goda grejer :)