Stugdagbok 8/6 2012

Ääääntligen fredag! Efter en mycket stressig och strulig arbetsvecka var det oerhört skönt att få lämna jobbet och åka iväg! Vi fick oss lite fika till livs medan vi väntade på Lejonet, för vi firade Jeas födelsedag lite sådär i förskott. Det var egentligen fika från halv tre, men  Sandra och jag hade ingen möjlighet att komma ifrån förrän vid tre, då vi ju slutade … En riktigt hemsk fredag blev det, speciellt som det var en arg och otrevlig kund som ringde och gormade och hade sig … Ett stopp på Coop fick vi göra innan vi drog iväg på allvar, eftersom det var några saker vi behövde handla … Lejonet vaktade bilen med alla grejer och Masken och jag sprang runt butiken. Som tur är hann vi före den värsta rushen :)

Det var mycket bilar ute på vägarna, men vi kom fram till slut ändå, med ett kaffestopp i Ljungskile på vägen … och när vi kom fram möttes vi av total grönska. Massor utav gräs, och jag som hela tiden hävdat att vi inte har något gräs … Oj oj oj! Då vi har varit uppe tidigare har det sett ut som om det bara fanns mossa i gräsmattan, men jag kan nu meddela att det finns gott om gräs i den också. Det är djungel i trädgården! Fast det har sin charm det också! Lejonet kastade sig på motorsågen det första han gjorde när vi kom hit och sågade ned björken som kaprifolen har tagit död på (hävdar jag i alla fall) … Han gillar att såga, min käre make. Masken och jag rensade lite i gavelrabatten medan vi värmde mat (pastagratäng), men ack vad det är svårt när man inte vet vad som är ogräs och vad som inte är det. Vi vågade i alla fall rensa bort att gräs, men resten väntar vi nog med tills svärmor kommer och kan avgöra vad som är vad … Det är i alla fall vår förhoppning, att hon skall ha koll på det :)  

Medan vi åt började det regna, så det blev inte något mer pysslande. Det regnade och sedan ösregnade det och sedan regnade det igen … Mysigt med smatter mot taket :) Det är mysigt när det regnar på landet och man kan lyssna på hur dropparna rasslar mot alla löv … Vi fikade (såklart) och tittade på lite ”CSI NY” på Lejonets groda (i folkmun kallad Samsung Galaxy tab, men … det är ju nästan en ”padda”, ergo: groda) och gick sedan och lade oss tidigt, eftersom vi alla var trötta. Det är gött att ligga och lyssna på vattnet som droppar … men mörkt är det då rakt inte! Lite skillnad mot när vi var där i vintras, då det var kolsvart vid fyratiden …

This entry was posted in Stugan and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.