Göteborg – Bad Iburg 22/6 2012

Äntligen är vi framme i Bad Iburg, på vårt hotell Royal Garden. Klockan är drygt tjugo i elva, Tyskland har uppenbarligen slagit Grekland i EMs åttondelsfinal med 4-2 och vi är trötta efter en lång dag på vägarna. Med tanke på hur trött jag är undrar jag hur trött Lejonet är, som har suttit bakom rätten hela dagen. Det har varit stau och vägarbeten som har dragit ner farten, och framför allt har det regnat massor. Jag hade aldrig vågat köra i det vädret; hade det varit jag som varit chaufför hade vi inte kommit längre än till Danmark.  Det är otäckt att susa fram på motorvägen med nästan ingen sikt alls. Det är ju inte precis så att folk kör långsamt …

Masken leker på tysk rastplats :)

Vi kom faktiskt iväg ungefär en kvart tidigare än planen imorse och lämnade hemmet kvart i nio. Då hade vi först varit på Statoil och hämtat ut vår hyrbil, så jag tycker nog att det var ganska duktigt jobbar utav oss:) Sedan var det bara att tuta på, med ett mellanmålsstopp på en bensinstation och senare ett provianteringsstopp på 7-eleven. Vi tog vägen över Öresundsbron och Stora Bält-bron (katten vad de tar bra betalt för broöverfarterna) och hela vägen genom Danmark. Man tänker sig gärna att Danmark är litet, men det tar sin lilla tid att ta sig igenom i alla fall. Lite lunch hann vi med på en av de otaliga Monarch som ligger längs vägen. För min del blev det spättafilé med pommes och remoladsås. Ingen smaksensation kanske,men helt okej. Dessutom pratade kvinnan i kassan begriplig danska, så det får stället plus för;)

Det finns väl inte så mycket spännande att berätta om dagen, utöver det galna vädret. Det har växlat mellan solsken och ösregn och ett tag fick Lejonet kvällssol i ögonen från sidan samtidigt som sikten framåt förstördes av ösregn. Knasigt värre! Vi stannade vid Rastplatz Hamburg Sud och åt på restaurangen där. En väldigt fräsch och trevlig restaurang för att vara en efter motorvägen (& toaletterna var gratis) och personalen var väldigt trevlig. De var söta, för de verkade inte alltför säkra på sin engelska men de hade väldigt brittiskt uttal. De frågade oss för övrigt om vi var från Danmark eller från England … För att de ville veta om vi ville ha menyn på engelska eller på danska, visade deg sig … Vi valde engelska, utan tvekan :) Jag mumsade i mig en (eller snarare en halv) Jägerschnitzel. Som vanligt var det Lejonet som beställde den mest uppseendeväckande maten, något slags fläsklägg, tror jag. Ett stort, kokt köttben var det i alla fall. Jag tyckte nog att det såg rätt läskigt ut, men Lejonet verkade nöjd.

Hotellets trädgård

Sedan tog det alltså några timmar till innan vi var framme vid vårt första delmål, Bad Iburg, tid som vi spenderade på att leka billek, ni vet den där en säger dn stad och sedan skall nästa säga en stad på bokstaven som den första slutade på osv?! Vi körde en omgång städer och en omgång musikartister/grupper och jag tror bestämt att jag vann bägge. Eller ja, Masken korade mig till vinnare i den sista när vi kom fram till hotellet eftersom jag hade kvar min livlina (fråga Lejonet). Väl framme vid hotellet fick vi för övrigt skrämselhicka när det var alldeles tomt och släckt i receptionen fastän våra papper sade att de hade incheckning till 23, då ville Piglet bara gråta, men sedan dök det upp några leende asiater som på mycket knackig tyskengelska hälsade oss välkomna och visade oss våra rum, som är tämligen stora och fina och som har utgång mot en stor altan, som verkar vara gemensam för alla rum. Och nu skall der bli gött att sova!

This entry was posted in Resor and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.