Batz sur Mer – Dinard 27/6

Pust vad det är varmt! Klockan tio i elva kan man gå i t-shirt ute och ändå bli svettig. Det är liksom kvalmigt, fast samtidigt är det skönt med ljumma kvällar ju. Det är nog mest det faktum att luftfuktigheten är hög som gör det lite jobbigt … och att det är varmt på hotellrummet då förstås. Gatan utanför är tämligen livligt trafikerad, men förhoppningsvis är man trött nog att sova ändå. Hotellet (Les Alizes) är i övrigt jättemysigt och föreståndarinnan en trevlig dam med nära till leenden och som pratar bra engelska:) Vi har ju klarat oss bra ändå, men det känns befriande att faktiskt kunna kommunicera på riktigt med någon!

Vi har tagit en liten promenad här i Dinard, men bara ner till det som verkar vara centrum. Vi hade väl tänkt kolla in strandpromenaden, men det blev så sent och vi var så trötta att det bara blev en liten vända. Det är ju alltid skönt att röra sig lite innan läggdags; speciellt om man har ätit en stadig – köttrik – middag precis innan man åkt tillbaka till hotellet. Det gjorde vi ikväll – japp, vi lyckades hitta ett ställe som var öppet;) – i Saint-Cast Le Guildo på restaurang Les Halles. Det var ett trevligt ställe, men kära hjärtanes vad mycket kött vi fick att äta;) Och Gnutten var helt lyrisk över sin hamburgare, som tydligen var jättegod.

Dagen började annars med att Masken och jag gick in till butiken och bageriet i Batz och handlade lite bröd och dylikt till frukosten. Man känner sig väldigt fransk när man knatar omkring med en baguette under armen ;) Efter att ha frukosterat och genomfört den obligatoriska städningen, packat bilen och checkat ut tutade vi iväg igen. Denna dag var det Gnutten som framförde bilen. Vi tankade och sedan for vi vidare … Även idag tog vi vägen via Camoël och även idag fastnade vi vid broöppning … Eftersom solen sken från klarblå himmel bestämde vi oss för att parkera bilen en stund och fika i gröngräset med utsikt över vattnet och båtarna. Jag tror att det hann bli två broöppningar på den tid vi satt där. Man undrar ju om bron är öppen mer än den är stängd?!

Det blev ganska mycket transport idag, men en del utav den var i alla fall på lite mindre vägar, så vi kunde titta på träd, hus, fält och kossor … och på fransmän som kör som biltjuvar, förstås … Vi stannade för lunch i Ploërmel, där vi hittade en Buffalo Grill. Med andra ord blev det en massa kött till lunch också. Utanför Buffalo Grill fanns det för övrigt en buffel”staty” som Masken och jag naturligtvis var tvungna att posera för kort med ;) Det var väldigt, väldigt soligt och varmt idag!

Efter att vi hade checkat in på hotellet här i Dinard drog vi oss ut på äventyr igen. Vi körde utefter kusten och gjorde första stoppet i Saint-Lunaire där vi tittade på stranden och på lågvattnet som fick massor utav båtar att ligga ”på land”. Det var dock ännu mer utav den varan en bit tidigare utefter vägen. Det ser väldigt lustigt ut när båtarna ligger där utanför vatten … Lite sorgligt på något sätt. Det är tur att man vet att vattnet kommer tillbaka :) Nästa stopp blev i Saint Cast de Guildo där vi gick på stranden och tittade på/samlade snäckor en stund. Uppe vid parkeringen stod en tjock karl i bar överkropp och spelade säckpipa. Det vore synd att påstå att han spelade särskilt bra, men … Förhoppningsvis hade han skoj i alla fall. Vi hade en diskussion om huruvida det var en fransman eller ej. Lejonet ville nog hävda att det var en skotte, medan vi tyckte att han var en fransman eftersom han hade en franskregistrerad husbild … Vi lär ju aldrig få veta hur det låg till med den saken, men … roade blev vi av hans närvaro i alla fall! Det är liksom inte något som man väntar sig att få se i Frankrike … I Skottland kanske, men inte i Bretagne. I samma stad (by?) stannade vi även vid Biscuiterie de la cote d’Emeraude där vi köpte lite kakor. Det fanns ju ett par kakbagerier i Batz sur Mer som det luktade väldigt gott om, så man hade hunnit bli sugen på bretonska kakor, så att säga …

Vi for sedan ut till Cap Fréhel och vid det här laget hade vädret försämrats och blivit grått, blåsigt och lite blött … men det passar å andra sidan bra med den typ av landskap som fanns där ute, med de branta klipporna som störtar ner i havet. Vi knatade runt där en liten stund innan vi drog oss tillbaka till Saint Cast le Guildo för att äta middag & resten har jag ju redan berättat :)

This entry was posted in Resor and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.