Bollezeele – Elmshorn 30/6

Stau

Heute: Deutschland. Fast vi har ju varit i Frankrike, Belgien och Holland också. Vi är för övrigt inte vänner med Tyskland för de är alldeles för förtjusta i vägarbeten och stau. Någon gång framåt eftermiddagen då vi hade stannat för ett toastopp sade vi att om allt gick bra nu så skulle vi kunna vara på hotellet strax efter sju … Det blev istället strax före elva, men då hade vi i och för sig ätit. På det hela taget så gick det bra så länge vi höll oss i de andra länderna, men sedan gick det utför när vi kom till Tyskland. Vi stod till exempel i kö cirka en timme och tio minuter på motorvägen för att de stängt av en sektion av autobahn helt, åt båda hållen, för att sedan fortsätta att köa på den umleitung som gick mellan en avfart och en påfart genom två byar (Neunkirchen och Bersenbrück) som verkligen måste hata det tyska vägverket just nu. De flesta invånare där verkade förflytta sig på cykel, vilket verkade mycket vettigt med tanke på att hela bilvägen var en enda kö. Tydligen hade det där vägarbetet dessutom pågått i tre veckor eller något. Och sedan var det mer kö på motorvägen och när det inte var kö och man trodde att man skulle kunna köra på, ja då var det vägarbetsområde och hastighet begränsad till 80. Men Lejonet roade oss i alla fall med att filma och kommentera eländet så att vi nästan skrattade ihjäl oss ;)

Detta var väl knappast den mest spännande dagen på semestern … Vi åt frukost på hotellet, tittade lite på deras trädgård i solskenet, tutade vidare norrut … Kom in i Beligen strax efter tio, i Holland vid halv två och i Tyskland vid tjugo över två. Åt lunch på ett rastställe i Aalter och middag på ett annat motorvägshak, där det blev korv och potatismos … och så var det motorväg och kö för hela slanten …

Frukost :)

När vi kom fram till hotellet undrade vi lite grand var vi hade hamnat. Lejonet hade bestämt för sig att det hade funnits bilder på slott och grejer på sidan där vi bokade, men det här stället var då rakt inte något slott och hade inte heller utsikt över något sådant … Det är en betongbunker med ett (stängt) casino i botten, en stängd Burger King och en vägpolisstation som närmsta grannar, och en reception som ligger i en biljardbar. Man checkar in över bardisken … och naturligtvis pratade damen i baren bara tyska. Tjohoo! Vi börjar bli kungar (drottningar) på tyska, Gnutten och jag ;) Men, hur som helst, rummen är fina och fräscha och känns tämligen nyinredda, så inget fel där! Det var kanske tur att vi kom fram sent, för omgivningarna verkar inte precis inbjuda till promenad … Å andra sidan kunde vi ju ha spelat biljard istället för att sitta i kö, det hade nog varit trevligare, eller vad tror ni?

This entry was posted in Resor and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.