Spindelmannen och tapetjakten

Det är varmt i Göteborg! Härligt för alla Madonnafans som är i stan för att se konsert på Ullevi. De behöver inte frysa och det verkar inte heller som att de kommer att bli blöta. Något att vara tacksam för när man går på utomhuskonsert i den här delen av världen … Hoppas att vi har lika stor tur nästa vecka när vi skall se Lejonets barndomsidoler Status Quo. De spelar på Marstrand på tisdag, såg jag av en slump när vi åkte förbi en affisch efter att ha hämtat bilen på jobbet (vi parkerade den där under semestern), och Lejonet bokade biljetter idag. Jag är väl inte precis lika stort Status-fan som Lejonet, men det kan säkert bli kul att gå på konsert. Det var ett tag sedan senast, vilket bör ha varit när Ninni och jag såg Depeche Mode på Scandinavium … hm … hösten 2009? Hur som helst så är det varmt, även om det inte är så att solen lyser hela tiden, kanske lite för varmt för min smak (det var nog närmare 30 på eftermiddagen) men … jag tror kanske det är bäst att inte klaga;)

Vi lyckades få en parkeringsplats vid Valhalla idag trots att Madonna spelar. Det gick ju inte så bra förra gången … Lustigt att vi har prickat in att gå på bio med Calle båda gångerna. Sist fick Lejonet åka ändå bort till Centralstationen för att parkera … Det var inte meningen att vi skulle ta bilen dit – den hör gången hade vi nämligen koll på att det var konsert – men vi fastnade i köerna vid Tingstadstunneln och hann inte hem emellan, så det blev som det blev. Dessvärre hade de dock tagit bort möjligheten att betala parkeringen med kort … Väldigt praktiskt när det är konsert och Partille Cup och Gud-vet-vad på gång … Höjt priset hade de passat på att göra också, till tio kronor timmen. Vi behövde parkera cirka fyra timmar och hade ju inte precis fyrtio kronor i mynt med oss, det har man ju sällan … Vi fick betala för en timme eller så och se till att skaffa växel när vi fikade och sedan gå tillbaka och betala mer … Suck! Men men, både Lejonet och jag hade tjänat ihop till gratis biljett på bioklubbskortet, så det var trevligt i alla fall.

Idag var det alltså “The amazing Spider-Man” (åh vad jag tycker det är fult med det där bindestrecket, men det är ju så engelsmännen vill ha det, fastän det hade sett mycket coolare ut med Spiderman) som stod på schemat. Pojkarna är ju Marvel-fans … Jag har inget jätteklart minne av den förra Spindelmannenfilmen, men det känns som att den här var bättre. Det kändes som att det var en ganska bra balans mellan action och handling, så att man inte behövde bli uttråkad om man, som jag, inte är överdrivet road av fightingscener och liknande, men förmodligen inte behövde ha alltför stor abstinens om man gillar dem heller. Sedan fick jag inte klaga på, sade Lejonet, att en supersmart kille som Peter Parker borde fatta att om det hänger hazmat-suits (vad säger man på svenska?) utanför ett laboratorium så är det lämpligt att ta på sig en innan man går in där;) Vad skall vi säga då? Den kan få fyra knorrar, tycker jag.

Annars idag … Tja, vi sov länge. Åt frukost länge. Kom iväg hemifrån till slut, kanske vid halv två? Var på Tapetmagasinet, Hornbach, Bauhaus … Vi vill ha enkla, billiga, vita tapeter men det verkar det inte finnas någonstans. Vi har tittat i andra affärer tidigare också … De enda någorlunda billiga som finns är strukturtapeter, och det vill vi inte ha. Vi vill ha sådana tapeter som man kan sätta upp genom att limma direkt på väggen, eftersom det blir så bökigt annars, men det verkar inte gå med de där strukturtapeterna. Hm … Jag såg en söt blommig tapet som jag hade kunnat tänka mig till köket, men den kostade sexhundra kronor tullen :’( Annars hittade jag en gungfåtölk på Bauhaus som jag skulle vilja ha, ifall någon är sugen på att ge mig en present. Tänk att sitta i den och läsa i trädgården på landet …

image

This entry was posted in Filmer, Livet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.