Stugdagbok 8/7 2012

Idag vaknade vi inte förrän klockan tio. Eller … vi hade nog vaknat till tidigare, men vi vaknade inte på riktigt förrän då. Jag kan inte hjälpa det, jag får dåligt samvete när jag sover så länge. Fastän jag inser att Lejonet har rätt när han säger att det kanske inte är så konstigt när man har grejat fram till klockan nio och sedan gått och lagt sig sent …

Inte fullt så läskigt kryp

Igår kväll hade vi dessutom lite svårt att sova, speciellt ett tag då det var ett fasligt skällande utanför. Vi gissar att det var ett gäng rådjur som väsnades, men det vet vi förstås inte. Ett tag kändes det som om de hade omringat huset, men så bar det nog inte. Vi har hört dem lite nu ikväll också, men inte sett röken utav dem. Nu är de tysta, men istället är det några fåglar (antar vi) som piper. Men det är myggen som är våra fiender, de som surrar i våra öron (eller vad heter det, inar?) och biter våra arma kroppar. Åh, vad jag hatar dem! Ibland känns det som att man är på väg att ramla över kanten och börja springa runt runt i cirklar och skrika eller något … De är ju överallt och de är blodtörstiga …

Vi har grejat lite i trädgården, Masken och jag, medan Lejonet fixade klart med stuprännan och bytandet av de ruttna brädorna under taket. Vi rensade lite i rabatterna, sprayade på

Vänern

bladlöss, grävde upp gamla rötter/stubbar, klippte bort taggbuskar … Det var inte soligt men väldigt fuktigt och varmt. Vid tvåtiden bestämde vi oss för att åka till Sikhall och bada eftersom vi var så varma och svettiga och kände oss lagom ofräscha efter fyra dagar på landet. Sagt och gjort, vi drog till sjön och tog ett bad, trots att vi är badkrukor och trots att inte solen sken. Vi var inte ensamma om att bada heller, några norrmän hade till exempel letat sig dit. Det är ju lite väl långgrunt vid Sikhall så man får verkligen vada länge innan det är tillräckligt djupt för att kunna doppa sig. Det vore väl synd att påstå att det var gött i vattnet, men det var ändå skönt med ett bad. Härligt att få svalka av sig lite!

Sedan susade vi iväg till Överby - det känns som att vi hänger där jämt – och köpte lite växter på Blomsterhallen, tog en burgare på Sveriges långsammaste hamburgerrestaurang (Max Överby alltså), kikade in på Harald Nyborg och handlade lite mat på Coop Forum. Det blev grillat igen. Man måste ju passa på när vädret tillåter :) Vi köpte även ett myggljus på Coop och det verkar faktiskt ha fungerat ganska bra … antingen det eller så var det något annat som gjorde att myggen höll sig borta. Tror dock att Lejonet blev biten av en eller annan myra istället ;) Masken och jag hittade ett gott alkoholfritt rosévin på Coop som vi lyxade till det med. De där alkoholfria vinerna som är riktigt vin som blivit avalkoholiserat är bra grejer. Då får man smaken (okej, det är väl lite sötare än vanligt vin kanske) men man slipper huvudvärken :)

Vi har även planterat våra inköp från Blomsterhallen, två rosenbuskar, en lavendelplanta, rabarber och en vinbärsbuske. Nu är det bara att hoppas på att de skall växa och frodas :)

This entry was posted in Stugan and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.