Status Quo på Marstrand

Ännu en sen kväll i hjordens liv. Det är tur att det är sommsr och aldrig blir riktigt mörkt. Jag misstänker dock att jag kommer att förbanna just det nästa vecka när jag måste gå upp otäckt tidigt igen, men det inte är mörkt till läggdags. När jag skriver det hör är det egentligen efter midnatt, men vi låtsas att det fortfarande är tisdag … Och eftersom vi har planerat att möta Karin m.fl. i Borås imorgon halv elva så får vi nog gå och lägga oss snart …

Status Quo

Ikväll har vi varit på Marstrand, Carlstens fästning, och lyssnat på Status Quo. Det svängde ganska bra, kan man säga. Tyvärr kunde jag inte sjunga med i alla låtar – vilket jag tycker är trevligt att kunna när man är på konsert – eftersom jag inte lyssnat så fasligt mycket på dem … men de spelade ju i alla fall den låt jag kunde, det vill säga “In the army now”, och så var det ju en del andra som jag hade någorlunda koll på eftersom Lejonet spelar dem :)

Det är ju en ganska mysig inramning till en konsert där ute på Marstrand, i fästningen. Inte varje dag man lyssnar på musik omgiven av historiska stenmurar. Vi tog en fika på Bergs konditori när vi kom ut till ön, kakorna var goda men det är inte rätta stället att beställa varm choklad, den saken är säker. Man kan ju inte förvänta sig att den skall vara som på Angelinas i Paris, men … när jag beställer varm choklad på café blir jag inte jättelycklig när jag får O’boy … Jaja. Sedan knatade vi upp till fästningen, uppför den jobbiga backen, och fick komma in på området. Där kan man gott säga att halva nöjet var att kolla på alla människor som var där. Det var verkligen alla sorter och ja … en hel del “bös”, som vi säger i Götet … Det kanske man inte får säga, men … jag är otäck och gör det ändå. Be mig dock inte att definiera bös, för det är svårt, men … Sedan måste jag erkänna

The Big Rockets

att det gör mig ledsen att se hur det alltid är fullt av packade människor på alla tillställningar i Sverige. Det känns som att det finns alltför många saker som svenskar (inte alla, men en majoritet) inte kan göra utan att dricka en massa alkohol … som t.ex. att gå på konsert, eller gå på Göteborgskalaset, eller grilla, eller … Det var mycket gott om människor som vinglade omkring på fästningen och det som gör en mest ledsen är när man ser föräldrar som är packade fastän de har sina barn med *suckar* (och man undrade ju lite oroligt hur många utav dem som drack öl/vin som sedan tog bilen hem?!) Hur som helst så var det en skön blandning av människor, allt från gamla till unga …

Först fick vi lyssna på rockabillybandet The Big Rockets som svängde tokmycket. Rockabilly blir man glad utav, så är det bara! Vi fick också lyssna på Kingen, som även han rockade ganska bra … fast Piglet tyckte nog bättre om The Big Rockets :) Och sedan rockade Status Quo massor förstås! Imponerande att de där herrarna, som ju ändå är lite till åren, kan rocka så hårt :) Man kan verkligen se att de har roligt på scen, och jag antar att det är därför de fortfarande turnerar …

This entry was posted in Livet and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.