Helgrapport med stugbesök

Idag är det svårt att tänka sig att det var så fantastiskt väder i helgen. Usch vilket busväder det var när jag cyklade till jobbet imorse, och då var det ändå bättre väder än vad det var igår kväll … Hösten är här, full av stormar och regn. MEN i helgen, då var det höst då den är som bäst. Blå himmel och sol, fast så där härligt friskt ute som det blir vackra höstdagar. Helt underbart!

Masken och jag drog ju till landet själva, eftersom Lejonet skulle arbeta. Jag var lite nervös inför det faktum att jag skulle köra, men det gick bra … Vi överlevde ;) Det var nog en salig tur att vi åkte från jobbet redan strax efter tre, för det var ganska tjock trafik redan då och det blev garanterat bara värre och värre sedan. Vi klarade oss nästan hela den slingriga vägen på slutet utan att få en bil i hasorna, men de sista två kilometrarna låg det en bil bakom. Det var dock en snäll bilist som inte körde ända upp i rumpan på mig, så jag behövde inte bli SÅ stressad.

Eftersom vi ville hinna vara ute lite grand innan det blev mörkt lassade vi bara in det vi hade med oss i stugan, satte på elementen och gick ut igen. Vi tog en promenad bort till bondens ängar för att titta på kossorna, men det var inte många kossor som var ute. Vi såg bara fyra stycken och de gömde sig längst bort i hagen. Men det var skönt att få en promenad i det fina vädret och det var vackert ute :) Promenaden gjorde oss hungriga så vi mumsade glatt i oss av Maskens tacopaj när vi kom tillbaka till stugan. Därefter hade vi tänkt oss att titta på lite ”A-team” på min lilla dator, men tji fick vi, för det fungerade inte alls. Jag har ju en väldigt liten dator som inte har cd-läsare i sig, utan jag har en extern … men den ville inte alls läsa DVD, utan hävdade att jag behövde en decoder, och ja … med tanke på att jag har så gott som ingen uppkoppling på min telefon där ute kunde vi inte precis ladda ner någon decoder, så … det blev inget ”A-team”. Jag som hade sett fram emot att titta på det, för Lejonet vill aldrig göra det med mig. Hm. Vi tittade på kort från Kanada istället och gick väl och lade oss tämligen tidigt …

På lördagen var det ju dags för arbetsdag på vägen. Det var ett ganska stort gäng av grannar som möttes upp och började greja. I början var det ju inte riktigt någon ordning på det hela, men det gav sig efter hand :) De som fick dra tyngsta lasset var definitivt de som hade röjsågar och trimmers, men vi andra gjorde så gott vi kunde med sekatörer och krattor. Det blev väl en si så där tre timmar som vi var ute och grejade, och det var ett gött gäng. Måste verkligen säga att vi har trevliga grannar där ute!

image

Efter lunch var Masken och jag sedan hurtiga och gick ut på långpromenad. Man vill ju gärna utnyttja det fina vädret :) Strax över nio kilometer knatade vi, och tog oss då ned till den vackert glittrande Vänern och tillbaka. Det var verkligen vackert ute! Solen som sken, löven som skiftade i gult, vattnet som glittrade … Underbart! Vi såg några på en gång söta och läskiga håriga larver, men annars såg vi tyvärr bara döda djur. Närmare bestämt en överkörd kopparödla, en överkörd snok och en död grävling som låg i diket och som förmodligen också fallit offer för trafiken. Trist. Jag önskar att jag finge se en levande grävling någon gång, för de enda gånger jag sett dem är när de ligger döda efter vägen :P

image

Vi mumsade sedan i oss resten utav tacopajen, spelade Spindelharpan på datorn, spelade Vändåtta (fyra partier och Masken vann allihop) och gick och lade oss. Lite trist var det ju att vi inte kunde titta på film … men c’est la vie.

Söndag förmiddag spenderade vi dels på att sova länge och dels på att greja i trädgården. Vi hittade en gammal såg i boden som vi sågade av några döda grenar och träd med plus att vi knipsade och drog för allt var vi var värda i den eländiga kaprifolen som finns överallt och försöker döda alla träd och buskar den får tag på … Jag har ont i musklerna lite här och var nu, kan jag säga! :P Man är ju inte precis vältränad …

image

Det kändes lite synd att åka hem när det var så vackert väder, men vi fick allt stuva ihop våra pinaler och dra hemåt i alla fall. Även denna gång överlevde vi bilresan, även om det var obehagligt nära att vi hamnade i en krock som nästan orsakades av en dumskalle med husvagn som inte fattade att han inte kan köra ut på motorvägen om det ligger en annan bil bredvid honom. Som tur var så hann den bil som låg i högerfilen bromsa in och ta sig in bakom bilen som annars låg bredvid honom i vänsterfilen, så det blev ingen olycka … men jag erkänner att mitt hjärta bankade hårt där ett tag. Det finns alldeles för många puckon i trafiken :P

Väl hemma var det bara att duscha, byta om och göra sig i ordning för kalas. Några sekunders vila i soffan hann jag med innan Lejonet var hemma också … Sedan var det kalas för Simon och Stanley, med mat och efterrätt och tårta och hela konkarongen … Och så hann vi med en stunds mys hemma i soffan, Lejonet och jag, med senaste avsnittet av ”Big Bang Theory” … och sedan var helgen slut.

Gårdagen fanns det kanske inte så mycket spännande att säga om … Det var massor att göra på jobbet och dagen bara flög förbi … En kollega i Barcelona och en som vabbade, då blir det plötsligt lite tajt om folk … men det gick ju bra det med. Däremot blåste det obehagligt mycket när jag cyklade hem, så jag var helt slut när jag väl damp ner hemma. Somnade visst på soffan igen :P Tittade lite på ”Krokodiljägaren” och väntade på att Lejonet, som var och hade visning på sin lägenhet, skulle komma hem och ha med sig lite mat ;) Sedan blev det gos och TV (”Dobidoo” och filmen ”En fiende att dö för”) resten av kvällen … Man måste ju gosa extra mycket när man inte har fått gosa på hela helgen ;)

This entry was posted in Livet, Stugan and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Helgrapport med stugbesök

  1. Lisa says:

    Vad härligt det låter! Någon gång får vi konma upp och hälsa på och spela massa spel!